Komplex eller inte komplex? Mejla in till oss: missconfident@live.com

De flesta kvinnor bär på en enormt stor osäkerhet när det kommer till utseendet och våra kroppar. Vilket är väldigt synd eftersom vi är de vi är och skapta på det sättet ''Gud'' skapat oss.
Men då är frågan vad är det som gör att osäkerheten alltid gömmer sig där bakom? Handlar det om att man inte är trygg i sin egna kropp just för att man vet att man inte har den så kallade ''idealbilden.'' Eller att man skäms för att man väger några kilon mer än ens vänninor? Eller kanske tvärtom... man kanske skäms för att man väger för få kilon? Eller för att man inte har de delarna som en man vill att man ska ha? Det som jämt står i centrumet idag ''stor rumpa, stora bröst, fina kurvor.'' Eller för att man jämför sig med andra folk hela tiden? Eller kanske... för att man jämt går och jämför sig med photoshopde fejk kroppar. Listan kan göras lång.
Men nu behöver vi din hjälp.
Melja oss och berätta vad du har för komplex på din kropp! Du får mer än gärna melja in till oss och berätta att du inte har några komplex, men berätta då vad du tycker om din kropp istället! Kommer att lägga upp lite av det vi fått in sen på bloggen, 110% anonymt såklart!
Sprid detta gärna vidare så vi kan lägga upp på bloggen och jag kan fortsätta mitt inlägg om detta, vore gulligt!

xoxo, miss.E

Be real, be... you.


Kanske inte är så relevant att lägga upp så mycket motivations saker på en blogg som jobbar i en liten annan riktning. Men laddar upp i motivations kategorin för jag vet hur det är att vilja ändra något, att ha de där drömmarna om just ''de där'' och du kan redan föreställa dig resan dit och hur det kommer att se ut vid mållinjen. Men vad är då problemet? Det finns ingen motivation och motivation betyder mycket för lite visat intresse i det man gör det att det blir mycket lättare. Men kom ihåg att alltid vara du och alltid älska dig själv. För om du inte älskar dig själv vem ska då älska dig?

xoxo, miss.E

är detta självrespekt?Var inne på youtube och bara lyssnade på soft musik då jag råkade komma över detta klipp under youtubandet.

Vi så kallade ''kvinnor'' kräver och vill att vi ska bli accepterade för de vi är och även älskade för de vi är. Och när man gör detta så är det nästan så att man bara vill ha uppmärksamhet och sen går vi omkring och undrar varför killar/män inte gillar oss för de vi är?

Ett bra citat skulle passa in här:''killar blir kära i vad de ser och tjejer i vad de hör. Det är därför tjejer bär smink, och uringat och killar leker små romeos.''

Förlåt men att göra något sånt här, har man inte förloar hela självrespekten för en själv? Killar som kommenterar kommenterar ju om åh '' it's up.'' ''i'm so hard right now.'' '' i'm gonna watch some real porn.''

Fattar ni vad jag menar? Liksom, herregud! Men samtidigt, det är ju vad jag tycker och min åsikt om tjejerna som gjorde de här kanske inte menade att det skulle bli så ''sexistiskt'' men tja, i världen vi lever i i dag... räknas minsta lilla grej som sexsak. ''Åh, hon går i korta short, vilken hora.'' Vilket kanske är lite sant jag ska inte ljuga, men fortfarande det beror på hur man ser det. Vissa kanske tycker det är okej att ha så medan andra är tycker att korta shorts är lite ''2sexy.'' Hoppas ni fattade poängen.

xoxo, miss.E

InfoDet är såhär att miss.B har tagit sönder hennes laddare till datan på något sätt så det lär inte bli någon bloggning från hennes håll. Hon lär väl kanske berätta mer detaljerat när hon kommer tillbaka så ni får dras med mig så länge!

xoxo, miss.E

fler vita klänningarHär är en liknande lång klänning som jag laddade upp förut men som nu har pärlor som går neråt vilket här är  fint för har du fina kurvor så lär det nog synas med tanke på att klänningen i största allmänhet är väldigt tråkig och då dras ju blickarna dit.

Finns på: modegallerian pris: 899:-
Här har vi en liknande klänning som jag hade laddat upp och lagt under den klassiska/gammelmodiga delen. Den här klänningen har dock ingen spetts men det enda fina med klänningen är väl då överdelen med tanke på att den sticker ut lite med sättet den är mönstrad på. Passar även utmärkt som ett classyval.Här har vi en klänning som är väldigt lik den förra klänningen men skillnaden är att den här har en volangliknande nederdel med söta blomtecken på tror jag att det är vilket direkt säger ganska mycket om klänningen och dig. Jo att du som bär den är väldigt tjejig. Över till är den lite kurvformad vilket gör att det är en lite blandning av både kurvformat men också tjejigt. Man visar vad man har men ändå inte.
Framtill har den en drakedja vilket är ett litet plus på. Något som kan vara negativt är att den är kort (det är bra med korta klänningar) men om en klänning är så kort att man ser rumpan så I don't want to live on this planet anymore.

Finns på: ellos.se pris: 399:-Den här klänningen är till för dig som gillar den där ''killstilen'' lite mer eller är helt galet kär i pojkväns stilen. Det är iallafall en väldigt vanlig skjortklänning som passar med ett skärp runt midjan. Till den här skulle jag rekomendera antigen shorts under eller tajts till och som skor ska det vara ett par svarta bots. Håret ska vara i stora guldlockar och du ska ha svart nagellack och svarta smycken såsom: halsband, döskallar etc.

inspiration till läkandetDu säger att du vill bli smalare för att du är för tjock? Ni som bantar och tycker att ni är tjocka fastän ni har så fina unika kroppar - ni kommer att ångra er när det gått för långt och ni inte vet hur ni ska sluta. Följ denna tjej Harrietts video och se vad som kan hända när man inte inser något innan det är för sent. En inspirations video.

xoxo, miss.E

motivation: prov går fel

Gick ditt senaste prov sämre än vad du trott?

Fick du ett F fast du pluggat som satan?

För att du ska lyckas bra på ett prov så måste du läsa betygskriterierna som en lärare delar ut till dig för då vet du vad du förväntas kunna på provet! Men om du bara tar in de och inte läser de så är de klart att du inte riktigt vet vad du ska plugga på. Om en lärare säger plugga på sidorna 140-185 så ta det i stora drag. Alltså ett kapitel handlar om bråk och procent hur man delar bråk öva då på det tills du kan det och gå sen vidare framåt. Kom ihåg att nyckeln för att lyckas är repetion!

Ett fel väldigt många lärare gör är att de får det att verka som om jorden går under om man inte klarar det vilket kan få mig att gå i högvarv och då sätter jag igång och pluggar men tuppar av snabbt för att jag inte klarar av att plugga i sån stress och press på att om man inte klarar provet så går jorden under. Sen får jag ångest för att jag vet att jag inte kommer klara det och det är då det börjar gå riktigt dåligt.

Men kom ihåg att det är viktigt att ni tror på er själva i mitt fall önska jag att jag hade gjort det mer och kunnat intala mig mer liksom ''jag klarar det här, varför skulle jag inte klara detta?''

Och jag byggde upp en relation med lärarna vilket gjorde att när det gick neråt kunde de lätt förstå varför och jag kunde då få göra prov senare pga speciella skäl. Och jag tycker ni borde göra det prata med lärare om hur ni lär er bäst, ni kanske vill sitta längstfram för att ni ser bättre då? Eller kanske på en ensam bänk för att ni lär er bättre. En sån relation ska ni bygga upp för att då känner lärarna er bättre och förstår hur ni tänker.

Men om nu ett prov går dåligt (så vi inte kommer av offtopic här) så är det viktigt att veta att det är inte hela världen ellerhur? Gå på skolans alla extra resuser de har, plugga hemma varje till varanan dag, fråga om läxor eller gamla repitions uppgifter du kan göra och klarar du till stor del av alla uppgifterna så kommer du klara provet!

Visst kan det vara lite jobbigt om alla polare klara provet men du klarade det inte det är okej, de älskar dig väl inte mindre för det? De vet att du kommer greja det nästa gång, du har deras stöd! Det är jag nästan säker på, om inte, då vet du vad vi har snackat om... tro på dig själv! För det finns inget du inte klarar av!


xoxo, miss.E

Jämlikhet.

Hallå tjejer! En sak jag gått runt och tänkt på hela dagen sen den första so/no lektionen idag är jämlikhet och hur världens jämställdheten. Vi är tjejer och kvinnor är nästan mer än hälften av världens befolkning men ändå är det vi som får det sämmre,lägre löner och massor av andra dåliga saker. Men varför är jämlikheten som den är?

Det finns så många svar på den frågan och alla tänker på olika sätt...så nu får ni bara höra min tankte.
 • Vi kvinnor anses vara "mindre värda" och "svagare" än männen eftersom att samhället och världen styrs av män!Därför tror jag att det är så att männen alltid vill vara likte bättre,lite starkare och lite mäktigare än kvinnorna och sen tror jag att det är så att männen inte vill "bjuda in" vilken kvinna som helst in the club.
 • Men nu när kvinnorna under en låååång tid i histiorien faktiskt har kämpat för att få jobba,rösta och allt som vi kvinnor kämpat för i all historia så är det ganska många kvinnor som själva väljer att sluta jobba ta hand om barn och vara hemmafruar. Vad leder det till? jo det leder till att kvinnorna inte får lika mycket i pension och måste arbeta längre än männen. Så varför gör ni så kvinnor? Och tjejer ge inte upp med skolan! Ni vill ha en bra pension när ni blir äldre,tro mig!
 • Denna punkt hänger ihop lite med den innan. Vi kvinnor är mamma lediga och vabbar mer än vad männen gör. Varför? Jo,för vi kvinnor brukar vela göra det för att det är "mitt" lilla barn och jag vill känna mig som en riktig kvinna och vara mamma. Kan inte männen få arbeta lite och ta hand om ungen så kan man dela 50-50 på vabbiningen och mamma ledigheten. Då kommer vi kvinnor också få en bra pension.

Nu har ni fått höra lite av mina tankar som bara forsade ur mig.. hoppas att ni gillade det och om ni har något som ni undrar eller skulle vilja prata mer om så är det bara att kontakta oss på: Missconfident@live.se

 

Feminist eller ej det här är saker alla borde tänka på.

xoxo,Miss.B


åsikter/självrespekt!

För att fylla på åsiktskategorin har ju jag  en åsikt om tjejer (såklart.)

Ni tjejer som pushar upp era bröst på bilder, putar ut med rumpan och läpparna och laddar upp 100-tals bilder där ni antingen inte skriver något meningsfullt eller där ni skriver ''jag är ful.'' Vad är meningen med det? Förlåt, men om du är ful så ladda inte upp bilden! Det visar också att tjejer bara vill ha ett accepterande på att de är fina, men jag förstår ändå inte varför.

Vad är det för mening att ha en massa lättklädda bilder på sig utsprida över internet som äckliga killar/män sitter och runkar, stönar och skjuter sarre över hela skärmen. Är det de ni vill uppnå? Att killen ska njuta utav att se er hålla på som attensionwhores? Jag tycker bara det är helt fel! Som jag sagt tidigare sluta jämföra er med folk! Och speciellt över photoshopade kändisar det är bara så fel, fel, fel!

Men dessa lättklädda bilder där ni står i underkläder, eller bikini, eller i ''vågade'' kläder lägg av med det, ni förnedrar ingen mer än er själva! Det vissar extrem brist på självrespekt! Eller är det respekt att posta runt halvnakna bilder på en själv? Jag fattar verkligen inte. Det är bara så himla äckligt. Det är billigt med, tragiskt men sant. Snälla om du läser det här och du vet att du postat en halvnakenbild på dig själv - gör aldrig om det! Jag tycker det är synd att vissa tjejer gör det för ibland är det nästan så att det ger killar en bild utav att ''alla'' tjejer är sådär och ska visa vad de har. Ta t.ex. omegle där hänger en massa killar och brudar på, en massa brudar som visar deras pattar och killen sitter bara och njuter och drar en runk. Men mår du verkligen bra utav att på sätt och vis sälja din kropp? Och visa upp den så? Hänger du med? Vi har bytt spår lite och är nu inne på camsex. Camsex är lika fel precis som att visa bilder på sin kropp, vågade bilder bara för att få ett accepterande att ens kropp är fin. Camsex är inte bra fast nu beror det väl lite på.

Camsex när båda är med på det och vill få ut njutning, fine I don't give a fuck, ha så kul och snuska er så mycket ni vill!

Men camsex man gör för att få visa upp sin kropp och för att få accepterande är så fel, det finns andra sätt.

Vill du visa upp din kropp?

Då kan du hänga med andra nakenfisar på nakenbad, det är ju ett väldigt naturligtsätt att visa upp sin kropp på där andra människor också är nakna. Eller gå på stranden i en snygg bikini, det är väl inget fel det heller? Förstår ni vad jag menar?

Visar ni upp kroppen för accepterande, för att få höra vad fina bröst ni har, smal midja, snygga kurvor, stor rumpa... är det verkligen det ni vill höra av en kille?

Vill ni inte heller höra att han säger att du är vacker? Att det är dig han tänker på när han går och lägger sig och när han vaknar? Att han aldrig älskat någon som dig, att du är den den lilla pusselbiten som alltid fattats i hans liv. Visst, kanske ni tycker att det är okej att han säger nån gång ibland, ''åh jag älskar din rumpa.'' Men om han bara säger det hela tiden och aldrig ser din insida, då ser han bara din utsida, då älskar han ju inte hela dig. Och man vill väl att en kille ska älska hela en?

Jag lär komma ut med en part 2 väldigt snart, de kan ni ge er på, haha! Känn dig fri att debbatera till mig om du inte håller med!
som vanligt är mejlen missconfident@live.se eller missconfident@gmail.com


xoxo, miss.E

till er långa tjejer!Till alla långa tjejer där ute! Sträck på era ryggar!

Var stolta över att ni är långa!

Vem säger att du inte kan gå i klackskor för att du är för lång?

Det är som att säga att en kort tjej inte kan gå i platta skor för att hon är för kort?

Act like a lady, think like a boss.

xoxo, miss.E

Motivation: skolan betyg part 1

Hade tänk att prata lite om betyg!

Vi vill väl alla ha A+ i alla ämnen och gå ut med 320p med så lätt är det inte. Så jag hade tänkt att ge lite tips på hur du bättrar dina betyg nu och framöver. Om du nyligen bytt skola/utbildning/linje så räkna med att det kommer bli tufft at få dina betyg likadana som du hade förut.

Känner du dig själv? Det första du måste ta tag i är att lära känna dig själv, vem är du? Hur tycker du att du lär dig lättast? Hitta en bra studieteknik som passar dig kanske att göra glosor och öva in svåra ord det behöver inte bara vara i språk kan vara i noämnet också. Eller du kanske pluggar bättre med vänner?

Håll ordning! Mina lärare tjatade och tjatade på mig om att jag skulle köpa en kalender och en pärm för att hålla reda på saker och tack och lov att jag tillslut gjorde det. För att när du planerar upp ditt arbete, hur du ska göra det, vilket studieteknik du ska göra osv så hjälper det så oerhört mycket för att då är du redan förberedd liksom! Om du ska planera upp hur ofta du ska plugga i veckan så kan jag ge dig ett skoltips...

Mån - Idag går du igenom veckan som kommer och vad som ska göras under veckan.

Tis - Idag sitter du och pluggar i ca 2timmar och gör läxor.

Ons - Rest inlämning (om du har något i nåt ämne du inte  gjort t.ex. en läxa eller omprov så övar du till idag)

Tor - Idag repeterar du allt som ni hunnit gå igenom under veckan och gör nyinkommande läxor.

Fre - Pluggdag och repetionsdag.

Lör - Din dag.

Sön - Du går igenom veckan som vart, repeterar allt lite kort och förberedder dig för en ny vecka!

Här är en alternativ studieteknik hur du kan göra det på, jag använder mig dock inte utav denna men vet att den funkat för vissa.

Förstår du inte? Om det är något i skolan du inte förstår tveka inte att fråga, utom fråga, fråga, fråga! Lärare och personal i skolan finns till för att hjälpa dig! De flesta lärarna vill hjälpa dig så mycket som möjligt. Men om läraren inte ha tid just då så säg inte bara ''ok'' och liksom ''aha'' utom engagera dig! Fråga om du kan boka en tid för att se hur din skolgång går!

Efter regn kommer sol! Försök att alltid se det positivt det tar tid innan du får bra betyg de kommer inte att falla ner från himlen. Tro mig jag vet hur det är att vilja vara en elev med bra betyg, liksom har du inte bra betyg vart kommer du då någonstans i livet? Försök alltid göra ditt bästa i skolan, man kan inte göra mer än vad man kan. Glöm inte bort att det viktigaste av allt är att du måste tro på dig själv!

xoxo, miss.E

tips....klänningar till balen, studenten eller skolavslutningen! (only white)


Här har vi en väldigt enkel klänning som har en väldigt smal midja som då såklart framhäver dina kurvor. Denna klänning passar dig som vill ha något enkelt i stil av sommarklänning och med tanke på att den är ganska kort så framhävs också din längd. Sätt gärna på ett skärp vid mitten för att visa vad du har, var inte rädd för att visa upp dina bästa sidor på din kropp i rätt mägnd! Till den här klänningen skulle jag tipsa om att ha lockigt hår!

Finns på: h&m pris: 299:-Här har vi en klänning i något dyrare pris klass men som ändå håller måttet. Den här klänningen passar dig om du vill framhäva dina ben som modellen på bilden har ju verligen ben 2die4 som är oerhört fint! Men den passar också dig som vågar sticka ut lite med tanke på att enaxlat är lite ''vågat'' som de kallar de men ändå är det en ganska lätt klänning på samma gång. Denna ska du defentivt utan tevekan ha om du har vackra axlar och armar att framhäva!

Finns på: nelly.com pris: 1495:-Med tanke på att jag bara tagit långa klänningar tänkte jag att jag måste ju försöka hitta något som passar alla så varför inte ha en lång fin vitklänning? Klänningen har små vadderade kupor vilket är bra om du har fina byst som du vill framhäva! Har du en figur som modellen på bilden alltså en slank men ändå lite kurvor så kan jag rekomendera den speciellt om du har något i samma hudton som modellen eftersom du verkligen lär se ut som en gudinna! För gudinna looken skulle jag dock sätta upp håret i någon fin frisyr.

Finns på: modegallerian pris: 549:-Tjejer, nu snackar vi figur klänning! Den här klänningen verkar vara lite tajt åtsittande och det blir verkligen ''bam'' när man sätter på sig den! Ni med vackra höfter och smal midja jag råder er att ha den här klänningen på er för ni kommer att glänsa och speciellt med tanke på att den visar ben med. Vad mer kan ni önska? Haha, jag menar att den här klänningen skulle vara extremt fin på er. Det är även en drakedja som sitter bak vilket gör klänningen lite extra extra.

Finns på: modegallerian pris: 699:-Den här klänningen säger direkt till mig att den skulle passa någon som är lite gammalmodig eller klassisk! Med tanke på att nästan hela är en spettsklänning förutom över till då det är lite täck vid vringingen till bysten och lite där.Jag skulle rekomendera den här klänningen till dig om du har lite sådär klassik/gammalmodig stil vilket är i överlag väldigt gulligt! Så tro inget annat, klännigen är så  söt med  kavajen som sitter till klännigen. Ha gärna ett par vita låg klackar! Med platthår faktiskt.

Finns på: ginatricot pris: 199:-

Hoppas du nu fått lite ideer om vad du vill ha för klänning till vad du nu behöver din till!

Alla bilder är tagna från x olika butiker och jag miss.E tar fullständigt ansvar för att ha tagit de utan tillåtesle för vidare kontakt om detta kan du gärna kontakta mig på missconfident.blogg.se!

xoxo, miss.E

Finnar.

Finnar, de bara kommer och kanske sitter de på dig när du verkligen inte vill ha dem. I det här inlägget ska ni få några tips på hur man blir finnfri.Let's go!

Innan jag sätter igång på riktigt så vill jag bara säga att man inte får finnar av choklad. Det är en myt som man brukar höras vid och använda väldigt ofta.

Du kanske har vaknat upp och fått en stor fet finne någon stanns i ansiktet eller kanske någon liten enstakad någon annan stanns i ansiktet. Få inte panik här kommer några tips på hur man kan bli av med dessa monster.

1.Tandkräm. Jag har hört att om man applicerar lite tandkräm runt och på finnen innan man går och lägger sig så kan finnen försvinna.Nästa morgon tvätter du ansiktet noga! Nu tänkte jag skriva ner lite jag läste på internet om det: Det tandkrämen gör med finnen är att den absorberar all olja i finnen och torkar ut den och gör den mindre.Tandkräm med gel innehåll är inte lämpar sig tyvärr inte för denna behandling.

2.Citronsaft. Att man kan gnida färsk citronsaft på finnarna visste jag inte förens jag läste det på en sida. Nu tänkte jag berätta hur man gör behandlingen och vad citronsaften gör. Du gnider färskcitronsaft över finnen med en varmhand. Det kan orsaka hudirritationer om man tar konsentrerad citronjuice på finnen så om du gör det måste du späda ut juicen med lite rosenvatten. Det citronsaften gör är att ljusa upp,fräscha upp och ta bort översta lagret av bakterier och kontrollerar infektioner.

Viktigt att veta! Innan ni gör någon av de här tipsen är det viktigt att ni rengöransiktet!

xoxo,Miss.B Man kan använda andra produkter som proactiv men jag tycker ni bör testa något av de två tipsen!

Du är vacker!

Du behöver inte vara blåögd eller blond för att bli älskad.
Du behöver inte vara smal och 150 för att bli älskad.

Det räcker med att du är dig själv bara. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men det tar tid innan man kan börja älska sig själv. Hur ska du kunna älska någon annan om du inte kan älska dig själv?

Jag vet att det är jobbigt när det typiska idealet är att se ut såhär...

Och att de flesta tjejerna hungrar för att se ut såhär för att det är tydligen då en kille vänder en blicken till men kom ihåg att det är bara vad du tro! Det finns killar som älskar alla sorters möjliga tjejer, men från ett ämne till ett annat så handlar det ju inte om vad killar tycker om dig utom om vad du tycker om dig själv.

Så vi återgår igen till ämnet. Nej, det finns inget som tyder på att man är ful bara för att man inte ser ut som hon på bilden. Så är det verkligen inte, vem har rätt att säga att du är ful? Ingen. Du är unik och vacker. Även fast du kanske inte tycker det så kom ihåg det. Jag vet att det är svårt att ha det i åtanke ibland och allitd komma ihåg det.

Ibland kanske du känner att du skulle vilja ändra något på kroppen men då kan det vara så att allt blir bättre genom att kanske fixa håret,klä upp dig eller kanske färga håret. Man behöver inte genomgå en operation varje gång. Kom ihåg att Barbie inte perfekt. Hon är en plastikopererad tjej som går halv naken för att få uppmärksamhet.Okej .. Nu ska jag inte sitta och säga att plastikopererade tjejer är fula eller så men det finns en gräns.. Fast vissa människor opererar sig och känner sig mycket självsäkrare och får bättre självkänsla.Så det är ju också bra.Nej faktiskt inte. Du skulle vara mer perfekt ifall du tog bort den där masken.

xoxo-Miss.B & Miss.E

Dricker ni tillräckligt med vatten?

Det är sällan man ser ungdomar med en loka flaska med vatten i, istället ser man oss med allt från coca-cola till jamaican beer och latinska drycker. Det enda tillfället som jag får tid att dricka vatten på under skoldagen är under lunchen. Är det så för er med för ta med en flaska och ha den i väskan!
Vatten ingår nämligen i alla kroppens vävnader och medverkar i alla livsprocesser. Ungefär 60% av din kropp består utav vatten. Varje dag försvinner ungefär 2liter vatten ut genom kroppen (utandning, svett och kiss. etc.) Vi klarar oss bara några få dygn utan vatten eftersom det behövs för att transportera runt näringsämnena till kroppens olika delar. Men det minskar även effekterna för både stress och trötthet så ser du trött ut på morgonen så drick vatten istället för att kladda ner ansiktet i färg!
Vatten ger dessutom naturlig skönhet till kroppen, det är nämligen bra för hud och hår!
Tänk så mycket något vi bara kan ta ur kranen är så nödvändigt för våran kropp och hälsa...kom ihåg det här när du tar en coca-cola framför bubbligt ramlösa - som låter naturen göra jobbet. 
xoxo, miss.E

motivation:skola

Jag vet att många av er vid det här laget säkert hatar skolan, läxor och allt som kommer med skolan. Men vad har jag sagt tidigare? För att lyckas så måste du kämpa och tro mig. Jag vet hur det käns att ligga efter långt efter, den där känslan av att vilja hoppa av eller skolka för att man inte pallar mer. Det är förståndligt. Dag in och dag ut sitter vi och jobbar och använder våra hjärnor i skolan. Men kom ihåg att vi gör det inte för ingenting vi gör det för framtidens skull. Eftersom jag verkligen vill attt ni ska lyckas med det ni drömmer om så ska jag ge er lite tips på hur du skriver en uppsatts.


Planera- Den här punkten kanske inte rör dig så mycket med tanke på att din exempel solärare kanske redan suttit och planerat ut hur arbetet kommer att vara. Men det du kan göra är att strukturera upp en plan på hur du kan underlätta för dig när du skriver uppsattsen, några extra dagar du kanske kan hålla på i ett längre pass? Två, tre timmar?

Vad ska du skriva om- Samma sak med denna punkt det rör inte dig heller så mycket för att er solärare väljer
nog om ni ska skriva om exempel franska revolutionen. Men det du kan göra är att försöka fokusera på de intressanta vinklarna i ämnet så om du är mycket utav en tänkare kan du kanske fokusera mer på frågeställningarna, källkritik, och framställning/undersökningen.


Samla fakta kring ämnet- Samla så mycket faka du kan om ämnet och skriv ner allt som intresserar dig, förbered dig ordentligt så du vet vad det är för information du vill ha med i uppsattsen. Gör en massa research och gemför sedan all fakta du samlat ihop så du vet vad du har och jobba med var gärna källkritisk när du gör det här.

Upplägget- Detta har väl förmodligen din lärare redan också gjort genom att kanske dela ut en lapp om hur det ska läggas upp? Men om inte så bestäm hur uppsattsen ska presenteras är det i nu tid? Det kommer att underlätta en heldel för dig sen när skrivandet verkligen sätter igång. Som du märker är det mycket planering för att sätta igång med arbetet.


Skrivandet- Nu har vi kommit till delen alla väntat på och det är skrivandet, skriv först ner allt så som du planerat det i upplägget och spara det sedan. Läs sedan om det i läsform (som om du läser någon annans uppsatts) för det du gjort nu är bara första renskrivningen, ju fler gånger du skriver om desto bättre. Kom ihåg att inte bli nöjd med första renskrivningen hur bra den än är.


Mycket omarbetande- Texten ska nu arbetas om, då menar jag inte att du ska skriva om den såklart. Utom kanske ändra lite saker här och var, kanske lite i upplägget. Du finsjusterar texten lite här bara tills du känner dig nöjd.
Jag lovar att om du följer tipsen vi gett dig kommer du garanterat få ett bra betyg men kom ihåg att det beror vädligt mycket på hur mycket tid du lägger ner på uppsattsen.
xoxo, miss.E

Varför bara smala modeller?

En sak jag har tänkt på är varför det nästan bara finns smala modeller? Okej.. det är fint att de har smala modeller men jag tycker att de borde visa något som är mer vanligt bland människor. Välja modeller som kanske är lite mulligare eller modeller som är lite större byggda.

Om jag arbetade inom mode skulle jag försöka peppa kvinnor och tjejer och ha mulliga,smala och större modeller. Jag skulle vilja visa alla fina sidor från alla olika vinklar kanske ha handikappade modeller. Jag skulle visa människor att vi är perfekta som vi är och du behöver inte vara si eller så för att vara perfekt.

Jag tycker även att det är helt sjukt att vissa smala modeller ses som "tjocka" inom modell branschen.De gör bara att de modellerna får ätstörningar för att de tvingas att gå ner massa kilon.

Mulliga kvinnor och större kvinnor är jätte vackra! Det känns lite som om de som skapar mode inte tänker så mycket på det som är vanligt som om de skapar deras kläder för en sort liksom. Jag läste en gång i FRIDA att Adele hade på sig en klänning från en jätte rik mode man och han tyckte att Adele var vacker men att hans kläder var för smalare tjejer. Det första jag tänkte på var att han borde göra kläder åt alla storlekar och inte bara 34-36 hela tiden. Det finns faktiskt människor där ute som inte är så smala som modellerna.Tycker inte ni att de borde finnas mer mulliga och större modeller?

xoxo,Miss.B
Ps.Glöm inte att kontakta oss om det är något speciellt ni vill att vi ska ta upp!

Motivation: drömmar

Idag vill jag uppmuntra alla er där ute att följa era drömmar! (Lyssna på låten blir skönare så.)

Oavsett vad du har för dröm, hur höga betyg det än krävs så följ den!

Du måste ge 110% helhjärtat om det verkligen är något du vill och du måste redan nu ha klart för dig att vägen dit är inte helt rak. Du kommer att åka uppochner som på en bergodalbana, både förlora det bästa du hade för att få något som är bättre än bäst. Men allt hänger på dig och ditt spelande? Hajar du? Du måste våga lite, och våga spela dina kort, men inte hursom helst utom spela korten väl och inget ''mesigt spel.'' Utom stå på dig och gör din grej.

Om du vill bli en t.ex en sångare måste du se till och ta ditt ansvar. Var i studion, ta sångkurser, sök kontakter, läs om branchen ge hela tiden 110%. Du måste jobba hela dan, varje dag. Det kommer att bli tufft och jobbigt, men det är bara och bita ihop du vet att det kommer vara värt det. Men när du väl nått ditt mål så kom ihåg vart du kom ifrån och att de du inte hade med dig i början är med dig nu för att de vill ha en bit utav det du tjänat. Har du tjänat kakan vill de tigga bitar, kom ihåg det.

Tro på dig själv bruden, saker kommer ordna sig gör bara det du ska göra hela tiden, häng inte med folk som trycker ner dig. Visst folk snear ibland, säger att du inte kan och tvivlar på dig. Men ta då upp ditt långfinger och säg att de ska lägga de i din ''carebox.'' Om du verkligen vill det här helhjärtat kommer du inte att bry dig ett skit och fortsätta precis som om inget hänt. Och säg inte ''kommer inte bry mig, du är luft.'' Vi alla behöver luft för att andas.

Man tappar motivationen ibland men det är bara att fortsätta kämpa och vakna upp på ett så bra humör varje dag. Som när det är måndagar, alla hatar måndagar men gör måndag din favoirt dag. Visa folk att du ska gå all in den här veckan ge 110% alla dagar och visa vad du går för. Gör saker du älskar och är bra på, eller varför inte komma in här och kolla motivations kategorin för att snabbt få tillbaka motivationen och återgå till fokus igen?

Kom ihåg att börja göra allt i tid, gör inget i sista sekunden. Se till att vara väl förbered, kunna det du ska säga och vad du ska göra och/eller visa.

Jag hoppas jag motiverat dig lite till att du ska följa din dröm och att inget är omöjligt allt beror på dig.
Hur mycket vill du satsa? Är du villig att ge upp vissa saker?


Början till bättre självkänsla part 2

Som vi sagt många gånger tidigare som ni nog förstått vid det här laget så är självkänsla och självförtroende inte samma sak, men en sak de har gemensamt är ju att har du låg självkänsla så har du automatiskt dåligt självförtroende.


Lägg energin rätt - Försök att lägga ner din energi på rätt saker det spelar inte så stor roll vad du gör egentligen så länge det gynnar dig och din självkänsla. Spendera mer tid med nära och kära som du gillar, eller en särskild fritisaktivitet du gillar att hålla på med eller varför inte något du tycker du är bra på? För när du gör saker som gör dig glad och som du mår bra av så blir din självkänsla automatiskt bättre och det blir en bas för att göra den ännu bättre! Sen gäller det bara att göra så fast tvärtom på saker du inte gillar. Det är en stor skillnad på vad du inte gillar och vad du måste göra såsom läxor.

Bygg små mål - Låt oss ta ett exempel...träning. Istället för att bygga ett långt mål eller ett överdrivet kort mål som att du ska gå ner 80kg på ett år eller att du ska gå ner 35kg på 4månader. Vi vet att det är omöjligt, tills annat blir bevisat. Så bygg dig istället små mål först som du känner dig säker med. Att du ska gå ner 5kg på 7veckor genom att äta rätt, unna dig något ibland och träning. Sen måste du såklart se till och hålla det målet för om du inte gör det så rinner det ju ut i sanden. Hur mycket dessa förbannande skvaller tidningar skriver om deras ''gå ner 10kg på en vecka'' så gå inte på det för gudsskull!

Dina rädslor - Sätt dig ner med ett papper och fundera lite. Vad är du rädd för, vad får dig att vilja fly på insidan? Skriv ner dina rädslor på ett papper och markera det sedan från 1-10. Det är 10an som får dig att vilja fly och försvinna. När du skrivit ner de så titta på pappret riktigt noga för sen är det dags att börja ta tag i de, de ända sättet att övervinna ens rädslor är genom att - utmana de. Skriv sedan hur det kändes för dig, innut i dig, när du lyckast vinna över rädslan. Detta kommer att höja din självkänsla mer än vad du tror!

Sluta, sluta, sluta - Sluta gemföra dig med modellerna som du ser på tv och i tidningar. Du vet att du mår dåligt över att se de, men ändå så går du och köper och/eller premunerar på tidningarna. Kanske lite väl och ta i nu, men varför i helvete går du omkring och mår dåligt över retuscherade och nerkladdade modeller? Det är väl ändå så himla onödigt att slösa energi på något så fånigt?

xoxo, miss.E

Information!Det är såhär för att ni lättare ska kunna leta efter vad ni söker på bloggen kommer det att komma upp mycket fler katogerier inom kort, men vad de handlar om kommer vi inte att säga! Lite spännande ska det väl vara?

Katogerierna kommer i alla fall att ramla in till och från den här veckan från miss.E's håll i alla fall!

xoxo, miss.E & miss.B

Hår: kort hår!

Det pratas ofta om att tjejer bara vill ha långt hår och att killar inte ens vänder sig om hur snygg tjejen än är just på grund utav att hon har kort hår! Därför får de flesta tjejerna nåja med ''åh gud vad fint långt hår är, jag saknar mitt långa hår.'' Men kort hår är lika fint som långt hår, jag ska försöka hjälpa dig att hitta den rätta färgen som passar just dig.

För ljus hy med blåa, gröna och gråögda ögon:
Du passar inte i för starka färger såsom t.ex ginger och andra x starka färger du bör ha något i liknande blondt, begie och cendré toner passar dig utmärkt! Och även de färgerna i slingad form (två färger då, såklart.) Passar ju helt galet snyggt!


Exempel:

Ta dessa för exempel de tillhör den varma hudtonen.

Hon i beige har ju lite bränna på vilket gör att det ser ännu snyggare ut!

Så ni i den varma hudtonen passar i lite lätt och snygg bränna men framför allt varma, härliga sommar färger!

Nog för att det är lite dubbelmoral med tanke på att en tjej har långt hår men försökte verkligen att leta efter några med kort hår men det fanns inte vad jag såg.

Jag kommer i ett annat inlägg tipsa om dessa igen och då bra frisyrer anpassade för ditt huvud och dina ansiktsdrag. Ni med mörkare hudton håll ut det kommer så fort jag är färdig med den varma tonen!

-Cendré bilden tog jag från google, du får mer än gärna skriva till missconfident@live.se om du vill att vi ska ta bort bilden (du som är på bilden då.)

xoxo, miss.EVad är Självförtroende?

Tjejer! Självförtroede och självkänsla är inte riktigt samma sak och nu idag hade jag tänkt att prata om vad självförtroende egentligen är .

Självförtroende handlar om vad vi kan och hur vi förhåller oss till det vi kan. Alltså de vi gör och har förtroende för när vi gör den saker vi är duktiga på. Självförtroende syftar på den uppfattningen som en själv har om sin egna förmågor att hanskas med och lösa problem. Man kan säga att självförtreoendet är själva tron på hur vi kan klara olika saker.

Självförtroendet brukar variera beroende på din situation eller krav. I vissa situationer kanske vårt självförtoende är starkt och bra och då kanske vi klarar av att handskas med situationerna. Men ibland kan självförtroendet vara sämre och då kanske vi uppfattar förtroendet för oss själva på ett negativt sätt.

Jag har ett tips till er alla! Ge varandra komplimaner och stötta varandra genom att säga till varandra att ni faktiskt är bra på t.ex att dansa. Det kan få dig att må bättre om andra i din omgivning talar för dig att du verkligen har gjort något bra!
Kritik och beröm från andra människor styr självförtroendet.

Nu kanske ni vet lite mer exakt vad självförtroende är.
xoxo, Miss.B

Kommentarer!


Man blir verkligen glad när man loggar in och så ser man dessa fin fina kommentarerna! Puss på er kära läsare. Glöm inte att ni kan ta kontakt med oss när ni vill! Ingentig är för stort eller för litet för att tas upp.

xoxo, Miss.B and Miss.B

Information!


Det är så här att vi jobbar väldigt mycket med att bloggen ska bli så bra som möjligt och därför kommer vi att slänga in några info inlägg om vi har ändrat lite eller kommer att ändra lite på bloggen.

Vill du kontakta oss kan du skicka mail eller annat på dessa sidor:
Facebook- Där kan du chatta med oss,skicka mail och ställa frågor. Vårt namn på facebook är : Confident Missconfident

Hotmail- Det går att maila oss om exakt vad som helst som sagt. Hotmail: Missconfident@live.se

Gmail-
Det gäller det samma som på hotmailen. Vår Gmail är: Missconfidents@gmail.com

xoxo- Miss.B & Miss.E

Kolla hit tjejer!

Tänkte ta och prata lite om magar eftersom jag vet att många tjejer har ''komplex'' med deras magar och hur de ser ut. De flesta strävar efter att ha en platt mage så att det nästan ser ut som att man har ett sixpack kommande. Men varför alla dessa komplex?
''Min mage är så jävla ful.''
'' Min mage är så fet. ''
'' Min mage har så mycket fett på sig. ''
'' Åh, jag önska att min mage var mindre. ''
Trivs du inte med din mage och vill ha den platt så finns det bara ett sätt att göra och det är att införa en förändring.
Sluta inte äta dela upp måltiderna, ät ofta men i små mängder. Försök träna regelbundet som miss.B sa, det mår du bra av! Som jag sagt tidigare... Som i allt annat så tar även det tid att få platt mage.
Kom ihåg att det är din mage som säger till först när du får fjärlilar i magen när du ser någon du haft ögonen öppna på, när något inte känns rätt, när du är mätt (känslan som de flesta barn aldrig någonsin känt) och en dag, en väldigt vacker dag kommer din mage att finnas där för dig och hjälpa dig sätta ett liv till jorden som kommer att växa inom dig.
.
xoxo, miss.E

Bli säker med din kropp.

Att vara säker med sin kropp är väldigt viktigt för att bli nöjd med sig själv. Det behöver inte handla om att gå ner kilo eller gå upp kilo det handlar om att acceptera din kropp som den är! Du kanske inte gillar att stå och titta på dig själv i spegeln men det ska vi nu ändra!

För att bli kroppssäker tror jag att man måste:
-Börja sträcka på sig. Det är viktigt att ha en bra hållning. Jag är nog säker på att dina föräldrar eller mor och far föräldrar har tjatat på dig  och sagt till dig att du ska sträcka på dig.Det har iallafall jag fått höra! Att sträcka på sig gör att man ser mer självsäker ut men det kan även få dig att känna dig säkrare och tryggare.

-Sluta jämföra sig med andra människor tex. kändisar eller dina kompisar. Du kanske tycker att din kompis har en jätte snygg kropp och att hennes hår är glänsande och mjuk. Men för gusdskull sluta jämföra dig med henne! Du är som du är och du är säkert jätte vacker på dina egna sätt. Du kanske bara inte har hittat vägen dit än.

-Börja träna eller iallafall röra på sig.Tro det eller ej men man får mycket bättre självförtroende! Du tränar eller rör på dig bildar kroppen ett hormon som gör dig glad och du kommer att orkar mycket mer i plugget.Fast det förstås det kan vara lite svårt att klämma in tränandet i ditt schema men börja gå till skolan eller cykla istället för att åka tunnelbana,buss eller få skjuts . Din kropp kommer att bli mycket friskare och du kommer börja känna dig snyggare. Du behöver inte bara gå ut och motionera eller gå på gym du kan faktiskt hitta en trängsformel som du tycker är rolig! Jag rekomenderar att dansa! Du behöver inte vara bra på det men du kan stå en timme-halv timme och dansa. Det är jätte roligt!

-Försöka att hitta något på sin kropp som man är nöjd med. Du kanske har jätte fina ögon,fint hår m.m. Du kan göra så här: Ställ dig framför spegeln med en snygg eller vanlig outfit. Sen står du och tittar på dig själv och så hittar du 3-7 saker som du är nöjd med eller tycker är snyggt.Du kan skriva ner de 3-7 sakerna på en lapp och så har du gjort din lilla topplista. Topplistan kan du titta ner på när du känner att det behövs eller när du känner att du behöver peppas lite och behöver piggas upp.

-Sluta vara negativ. Du får bestämma dig för att sluta ha negativa tankar och börja tänka mer på dig själv. Om du får en jobbig kommentar är det bara att lära dig själv att säga : Jag är bra som jag är och jag duger!. Det tror jag är oehört viktigt!


You need to change that voice.

Hjälp och inspiration FRIDA Nr 8 sid.28-29 xoxo- Miss.B

Information.Tjena bruden!

Självklat kan du skicka in problem till oss om du har problem med vikten, det behöver inte vara just vikt problem kan vara vad som helst! Vi kommer då att försöka hjälpa dig så gott vi kan, vi finns här för dig! Det behöver inte vara ett problem, du kan skicka in vad som helst. Du kanske vill berätta för oss att du har fått en lillebror eller så kanske du bara vill säga hej. Men vi kommer iallafall alltid att finnas där för dig!
Om du vill att vi ska ta upp något i bloggen så kan ni säga det i mailet. Inga namn kommer synas.

Kom ihåg ''inget problem är för stort eller för litet.''

xoxo, miss.E & miss.B

Början till bättre självkänsla part 1

Att få bättre självkänsla kommer du inte få över en natt, det är viktigt att du vet att det tar tid precis som i allt annat som t.ex att få bättre betyg. Det finns flera tips på hur du kan förbättra din självkänsla så att den tillslut blir stark.

Ändra dig - Sluta trycka ner dig själv och allt som du gjort fel eller misslyckats med. Ingen är perfekt, men det är ditt egna jobb att bli den egna bästa vän. Om du märker att du börjar få negativa tankar så måste du bryta de och säga stopp. Ingen annan förutom du kan styra dina tankar. Vill du ha en förändring så måste du sluta ''från inget och börja från inget'' och göra något åt saken. Försök först ta reda på vad du kan göra åt saken och vad folk i din närhet kan göra för att hjälpa dig.

Var med de som gör dig glad - Spendera tid med vänner och familj som gör dig glad och som har en positiv inverkan på dig. De kan hjälpa dig att se det bästa hos dig, för de vill se till så att du har det så bra som möjligt. Be de om råd och öppna upp dig för de även om det är svårt. De kan hjälpa dig att se nytt perspektiv på saker som du inte kanske inte såg innan.

Ge dig en klapp på axeln - Det är inte alltid familj och vänner kan finnas där som stöd och peppa dig själv så fort du gjort något bra. Därför är det viktigt att du börjar belöna dig själv om du gjort något bra det är lite av ditt ansvar. Du är värd en belöning precis lika mycket som någon annan som gjort något bra.

Gå vidare - Försök att acceptera att det som hade hänt tidigare i livet har hänt. Visst det händer väl alla nån gång ibland att man hamnar i en grop och blir deppig och det är helt okej. Om du känner att du måste skrika så skrik, om du känner att du måste gråta så gråt. Men kom ihåg att tillslut försöka gå vidare efter den perioden. För att om du hela tiden ältar efter det som har hänt kommer det tillslut gå över till en ond cirkel.

Skriv - Skriv upp saker som får dig att må bra, som gör dig glad och saker som du tycker om hos dig själv. Det finns alltid något du kan skriva. När du väl kommit på x antal olika anledningar så spara det pappret och titta på det nån gång ibland, eller varför inte sätta upp det?

Ska försöka se till så att part 2 kommer ut snart. Det kommer nog att finnas mellan 4-6 parter!


xoxo, miss.E

Självkänsla vs självförtroende.

Vill börja med och säga att självkänsla och självförtroende inte är samma sak.

Självkänsla handlar om att man vet vem man är innerst inne. Man vet sina bra och dåliga sidor och hur de ska användas. Man är en person som är ''i don't give a fuck.'' Man bryr sig inte om vad folk tycker om en och  kan alltid vara sig själv under alla förhållanden och/eller utmaningar som man utsätter sig själv för.

Det är fler såna människor som världen behöver, vi behöver folk som vågar sticka ut för att då kan folk haka på och inse ''varför vara som alla andra?'' Men tyvärr är det lättare sagt än gjort med tanke på samhället vi lever i. Allt ska vara på ett visst sätt och passar man inte in i ''fyrkanten'' blir man direkt'' snead av annat folk. Som jag inte nämnt här tidigare men som jag nämner nu, välkommen till världen vi lever i en utseendefixerad värld.

''Äter du, är du tjock.
Äter du inte, är du anorexia barn.

Dricker du, är du alkolist.
Dricker du inte, är du töntig.

Läser du böcker, är du nörd.
Läser du inte, är du dum.

Om du röker, är du cool.
Röker du inte , är du en nolla.

Har du sex, är du en hora.
Har du inte sex, är du feg.

Använder du smink, är du fjortis.
Använder du inte smink, är du ful.

Det är inte lätt att vara sig själv, i en värld full av perfektion.''

Så hur vet man om man har en bra självkänsla eller inte. Självklart finns det mera tips än de jag gett här under men med dessa tips så borde du kanske få en liten bild i huvudet om du har en bra självkänsla eller inte. Om du tycker att du eller någon annan har dålig självkänsla så fortsätt läsa bloggen för jag ska nämlingen skriva hur du får en bättre självkänsla!


Bra självkänsla:
 • man står för det man säger och gör.
 • vågar misslyckas.
 • man är helt okej med att folk inte tycker om en.
 • ger en själv en klapp på axeln när man gjort något bra.
 • man vågar be om hjälp om man behöver hjälp.
 • säger nej om det är något som du inte vill göra.

 

Dålig självkänsla:

 • man är inte utåt, vågar inte ta kontakt med nya människor.
 • tycker att man inte är värd något.
 • blir lätt avundsjuk.
 • inte nöjd med sig själv
 • rädd för att pröva nya saker
 • vågar inte misslyckas

Glöm inte bort att du kan alltid mejla in till oss vilket problem du än har ''inget problem är för stort eller för litet.'' Vi finns här för dig. Mejlen finns alltid i headern.

xoxo, miss.E


Miss.B Kommer hem på Söndag.

Hej alla underbara läsare!
Det är Miss.B här. Jag åker iväg idag och kommer inte hem förens i morgon men på kvällen. Jag kanske hinner att klämma in ett självrespekt part 2 inlägg. Men om jag inte hinner det så har ni ändå Miss.E här som sköter om bloggen.
Vad hon ska skriva om får ni se senare.
Nu måste jag nog börja fixa mig och packa lite.

Vi älskar er alla! Glöm inte bort att alltid vara er själva!
För kontakt: Missconfident@live.se

Självrespekt/självkänsla/självbild

Självrespekt , vad tänker du på när du hör ordet självrespekt? Det första  jag tänker på när jag hör ordet självrespekt är att man är nöjd med sig själv och vågar vara sig själv i den kroppen man har. Men för att få en bättre självrespekt tror jag att man behöver vara nöjd med sig egna kropp och vara säker med sig själv.

Vad innebär det nu att vara säker med sig själv? Att vara säker med sig själv innebär att man kan acceptera den man är och alltid veta att jag kanske inte är helt perfekt i dina ögon men det viktigaste är att jag är perfekt i mina egna ögon. Att kunna både se och säga att man är vacker i sina egna ögon är en bra bit på den långa vägen man måste ta sig igenom och då börjar man komma så pass nära att man kan bocka av de hindret. Och att man är på god väg till att bli säker med sig själv.

Den här vackra kvinnan på bilden är Mo'Nique Imes jag beundrar hennes självsäkerhet. Hon är otroligt nöjd med sig själv och vågar vara sig själv i vilka plagg hon än bär. Förebild? Tror hon är en av mina förebilder!

Mer självrespekt av Miss.B får ni nästa gång! Men då går vi in på hur man kan bli nöjd med sin kropp.

Puss & Kram Miss.B


Smink

Kan redan nu börja med och säga att jag inte är en av de där hycklande skvaller kärrigarna med deras ''blah, bl aha'' om sminka er inte ni är fina, öva på självkänslan och så bär jag själv smink.
Nej sån person är jag inte, men missuppfatta mig inte fel nu.

Jag använder ju hudkräm och rengöringsprodukter för att få en fin hy med jämn yta och för att se fräsch ut, så jag tycker personligen inte att det är hyckleri, men om du gör de är du varmt välkommen att skriva till mig varför och du ska se till att argrumentera jävligt bra. Kontakt: missconfident@live.se

Allt fler och fler tjejer i allt yngre och yngre ålder börjar bära smink. Det kan börja med lite rouge och så utvecklas det till mascara, ögonskugga, ögonpenna, kajal, eyeliner, läppglans, läppstift etc. Men det jag undrar är hur de kommer in på den vägen. Är det pågrund utav att de följer deras sk. förebilder? Och vill se ut som de? Eller är det för att de ser sig fina med smink på?

Jag har aldrig riktigt förståt mig på det där, jag frågar x olika vänninor, men alltid samma svar: ''vet inte.'' ''jag känner mig vacker med smink.'' ''är så jävla ful utan smink.''

Du kan inte säga att du inte vet varför du sminkar dig, för att det ligger ju alltid lite kunskap bakom ''jag vet inte.'' Det finns ju någonting som gör att du sminkar dig? För om du inte visste så skulle du ju inte sminka dig. Har jag rätt?

Du säger att du känner dig vacker med smink, har du prövat att känna dig vacker utan smink med? Har du en fin kropp, fint hår, bra personlighet, gulligt/söt ansikte.. Vad i hela fridens namn ska du med smink till?

Det samma gäller med ''är så jävla ful utan smink.'' Enligt vem då? Dina nära och kära älskar dig precis som du är? Du behöver inte gå och kladda ner ditt ansikte som en clown bara för att du ska tycka att du ser fin ut. Men om du ändå envisas med smink av x antal olika skäl, så tycker jag att du ska lägga någon bas grej på huden så att den blir len, slät, täcker finnar och pormaskar m.m, och får ett fint lyster och kanske dutta på två drag mascara med borsten - enkelt.

För det finns så mycket annat du kan göra för att framhäva det fina som finns hos dig, ta t.ex ögonbrynen bara de kan göra ett litet underverk i ansiktet. Fokusera på att framhäva andra grejer som t.ex kläder, ny frisyr etc. Då dras ju blickarna ditåt istället för till ansiktet.

Och snälla gör mig en tjänst, jämför er inte med kändisar och säga: ''åh, hon är så vacker.''
Tänk istället: ''fuck them, I'm beautiful.'' Lättare sagt än gjort, men försök öva upp självkänslan och självförtroendet lite så ska du se att det går bra. Hur övar man upp det? Det ska vi försöka hjälpa dig med!

Om du har övriga frågor, eller synpunkter är du alltid välkommen att skriva till oss.
Du kan skriva om precis vad som helst ''inget är förstort eller förlitet.'' Du är alltid 110%

xoxo, miss.E

Till er från oss.


xoxo, miss.E

Miss & Miss Confident.

Hej!
Vi är två tjejer som lever i en -08 förort och är så trötta på att se hur tjejer blir behandlade i samhället. Syftet med bloggen är att försöka att stärka tjejers självförtroende och deras självkänsla!

Du behöver inte vara någon annan än den du är innerst inne,du behöver inget smink , du behöver ingen bekräftelse från någon, du behöver bara lite hjälp på traven för att inse hur vacker du egentligen är.

Kontakt: missconfident@live.se

Puss och Kram Miss.B and Miss.E

Välkommen till min nya blogg!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu