Tja, sommaren är på väg... ger lite stil tips!

... och det betyder att de flesta tonåringarna har överdrivet lite kläder på sig, speciellt tjejer. Jag menar såklart inte att man ska gå omkring med för mycket kläder eftersom det blir för varmt, men du behöver inte heller gå runt i för lite kläder eller för mycket ''kort kort.'' Missförstå mig rätt nu, om du har fina ''delar'' att showa så gör det, men till rätt mängd. Hade tänkt visa en bild illustration på en tjej med kort kort, men vill inte hänga ut någon random tjej i bloggen eftersom det känns oerhört fel.
Hade istället tänkt visa lite bilder ''classlystyle'' på kläder man kan ha under sommaren utan att behöva avslöja för mycket men ändå framhäva det bästa.
Här har ni ett B-collage på lite olika kläder som man kan ha till sommaren som jag tycker inte visar för mycket men som ändå visar det bästa. Klänningarna som ni ser att Bey har tycker jag är perfekt längd på korta klänningar och om ni studerar bilderna väl märker ni att hon har matchat färgerna riktigt bra! På raden längst ner bilden längst ut till höger och den längst ut till vänster ser ni att shortsen inte är sådär korta att de ser ut som trosor, utan de perfekt längd och att det är hög midja! Bey har extremt fina och långa ben vilket gör genom att hon använder hög midja för att framhäva höftera och benen ser längre ut.
De här jeansen har ganska låg midja vilket gör att de gör rumpan bredare och får dina ben att se kortare ut men för att få bäst effekt så bör man använda (ljusa jeans!)

Hoppas jag fått fram mitt budskap ska fortsätta med detta för det verkar vara uppskattat, så tjejer... klä er hur ni vill bara ni trivs i det och har liiite stil över det!
xoxo, miss.E

Tjockt massa, smalt inget?

En sak som jag stör mig på extremt mycket är alla dessa bantningssidor och bantningstips. Det finns en hel massa sidor om olika metoder, exemplen, dieter, träningscheman, bra coatcher, bantningspiller och även denna lista kan göras lång. Det skrivs nästan hela tiden om hur man lyckas tappa vikten snabbt, hur man behåller den - ni vet, antar att ni sett det själva?
Även på tv:n biggest loser och alla dessa program där tjocka försöker gå ner i vikt för att nå en hälsosammare vikt. Jag anser till viss del att det är bra eftersom det kan motivera andra människor som faktiskt vill gå ner i vikt att försöka gå ner i vikt och försöka göra något åt det. För ''kan de så kan jag?'' De är väl inte mycket skillnad på de och på mig? Det anser jag faktiskt vara väldigt positivt, men något som där imot är väldig negativt är att delen som alla strävar mot glöms bort!
Det finns även folk i den här världen som lider utav ätstörningar (ska verkligen försöka lägga upp inlägget förlåt.) Eller är naturligt smala eller kanske bara är riktigt riktigt smala för att det vill vara det men sen ångrat sig och då kanske försöker gå upp i vikt. Det finns inte alls lika många sidor om hur man går upp i vikt eller vad man ska tänka på. För att de flesta tar för givet att alla vill vara smala, men så är det inte. Att vara både för smal och för tjock är jobbigt eftersom man kan uppleva att det är mycket fokus på en vilket det är och just tomma iskalla blickar är nog det värsta. Att vara för tjock är jobbigt men det är mer ''tabu'' om en tjock person sitter och äter en kaka att man säger ''du som är så tjock ska du inte ta en sallad istället?'' Medan om en smal person kanske äter en sallad så kan man direkt hur som helst kommentera ''du som är så smal ska du inte äta en kaka istället?'' Båda är faktiskt exakt lika sårande även fast man inte tror det. Det kan sitta i och göra mer ont än vad du tror.
Jag skulle faktiskt vilja veta varför media bara fokuserar mer på den punkten och inte på den andra punkten? Människor kan faktiskt inspireras en massa och kända enormt mycket medlidande.
Eftersom detta är något jag tänkt på väldigt länge och märkt att vissa andra bloggar pratar om det lär jag komma med en part 2, som ni vet är det sällan jag bara skriver part 1 utav något jag säger.
p.s detta är dock vad jag tycker och nej, det jag sagt kan inte användas som en källa någonstans. Tagit illa upp? istället för att lämna en kommentar där jag faktiskt kommer lägga fram ett ''k-bry.'' så kan du istället som den mogna personen du är skriva till mig på: missconfident@live.se, tack. d.s
xoxo, miss.E

Inte vet jag... hallå?

Jag har märkt att det är rätt många bloggläsare som klagar på miss.B's bloggning och att hon sällan bloggar... Men vet inte vad jag ska ge för svar för jag vet inte vad hon har för sig. Sommarlovet närmar ju sig och då lär väl hon kunna blogga lite mer men då minskar min bloggning med 97% och varför lär ni hitta under just denna kategori! Vi letar som sagt efter en skribent fortfarande och har väl någon på G snart antar jag. Men för att avsluta detta rätt så antar jag att miss.B svarar på frågan varför hon inte har tid att blogga en gång för alla (trots att hon gjort det förut men, det var väl inte tillräckligt svar för er kräsna bloggläsare, haha.)
Oroa er inte, har fixat lite inlägg uppkommande strax!
xoxo, miss.E

Mot alla odds.När jag första gången såg den här videon fick jag en helt ny syn på vissa saker som jag tänkt på tidigare men som jag mest ''lekt med tanken.'' Men när jag såg den här videon så vart det inget lekande utom, verklighet. Man börjar grubbla, fundera och dra slutsatser. Om du ställer dig framför spelgen idag här och nu och tittar på dig själv, skulle du verkligen kunna säga att du hatar din kropp om du har den här tjejen i tankarna? Hon har överlevt mot alla odds.

Alla dessa småsaker vi sällan tänker på spelar ofta in, du har dina ben som gör att du kan förflytta dig, dina armar som ska kunna hjälpa dig med saker, den där lilla saken man sällan tänker på men som faktiskt får dig att leva vidare dag för dag - ditt hjärta. Listan kan göras lång, men förstår ni poängen med det hela?

xoxo, miss.E

Snälla läsare.. Lyssna på mina ord!

Först och främst vill jag bara säga att jag är extremt ledsen för min dåliga update! Jag bloggar aldrig och Miss.E är så duktig och bloggar trotts skolan och alla uppsattser och läxor. Jag känner mig jätte stressad och har egentligen inte tid för att blogga så jag kommer och går...Det gör faktiskt att jag får lite dåligt självförtroende..eller jag blir så stressad och glömmer er! Men nu ska ni få läsa mitt inlägg istället!

Idag när jag loggade in på min privata facebook fick jag en chok när jag såg hur många ungdomar (speciellt tjejer) som hade gillat det här statuset:

27 065 ungdomar gillade statuset...Varför?! Jag blir så irriterad.. kan inte vi bara vara nöjda med våra kroppar någon gång! Jag kanske inte alltid tänker så alla dagar men för det mesta så är ja nöjd med min kropp och jag tycker att alla ni som läser det här inlägget ska börja ändra åsikter!

Du kanske är smal och blir kallad pinne men du ska inte behöva ändra på dig och kämpa för att gå upp i vikt bara för att någon annan ung människa eller reklam säger det.
Du kanske är tjock och blir kallad köttbulle men du ska inte behöva gå igenom hårda tider då du måste fighta för att gå ner i vikt. Du ska bli accepterad för den du är! oavsett om du är smal,tjock,kurvig,platt,har en stor näsa,har tjocka ögonbryn. Du är som du är och du ska fanemig få vara som du är!!
Jag är upprörd och ledsen..varför gör ni som ni gör... Snälla vackra du... och nu talar jag till just dig.. sluta upp med dina dumheter och börja älska dig själv.

xoxo, en upprörd Miss.B

STRESS part 1 miss.B skriver part 2


Stress är egentligen en helt vanlig reaktion i kroppen som kommer som en slags ''hjälp'' för att du ska kunna ta tag i olika utmaningar och hinder. Hjärnana skickar stress signaler till till kroppen, hjärtat börjar slå fortare, andingen blir snabbare och musklerna blir spända. Kroppen gör sig redo för något. Stress är bra om du har tidspress och måste bli klar med något snabbt.
Men självklart kan man känna stress även fast man inte har ont om tid. Ofta kan man känna stress om man har för höga förväntningar på sig eller kanske hur man ska vara som person. Alla dessa känslor skapar stress. Och det är extremt viktigt att veta att du inte är ''onormal'' ifall du känner dig stressad över det ni har i skolan medan alla andra tar det lugnt. Vi reagerar helt olika på stress även om vi alla sitter i en och samma situation. Det beror också lite på vad man har varit med om tidigare i livet och hur man mår själv. Har du fått koppla av och kunna hämta krafter och mår allmänt bra kan en jobbig skolvecka ses som en utmaningen.
Har du istället tvärtom att du är trött, nere och deppig och det är exakt samma vecka känns som ett helvete och bara allmänt jobbig. Man blir bara lättare stressad och lättare känslig. Ett tips till er som känner att den här veckan kommer bli jobbig och tuff prata med er mentor och säg att det är jobbigt just nu och att du tar en dag itaget. Om du kan så sitt gärna hos skolkuratorn eller med en ''stödlärare'' eftersom det känns så otroligt mycket lättare och tro mig du kommer få dubbelt så mycket gjort än om du suttit på lektionen!
Efter att man varit stressad behöver kroppen tid att kunna återhämta sig men får kroppen inte tid att återhämta sig och känner stress allt oftare och oftare under en längre tid, kan det bli ett problem. Stressen kan gå över i huvudvärk, ont i kroppen, får svårt att sova, blir nedstämd eller så kanske du tappar lusten till det du älskade att göra.
Stress kan faktiskt bli skadeligt (det borde ju jag veta...) stress blir skedeligt när men under en period känner att t.ex. höga krav och förväntningar på en själv är mer än vad man klarar av eller har tid till eller... när man känner att man tappat kontrollen över sitt liv.
Känner man ofta stress är det super viktigt att man får hjälp!!! Är du stressad så berätta det för någon du har förtroende för och när du väl har modet till dig så kan du berätta det för umo, skolsyster eller vårdcentralen. Den som du träffar på något av de här tre ställerna kommer förmordligen att bedömma om du behöver proffisionel hjälp med stressen. Kom ihåg att ju tidigare du får hjälp dessto snabbare kommer du att må bättre igen. Jag råder alla som läser det här och känner igen sig att söka nuuu och inte vänta med det, för ju längre det går ju värre kan det bli, tro mig jag vet vad jag säger.
Hur vet man om man är stressad då?
* Dålig sömn.
* Trött fast du sovit.
* Irriterad och arg över småsaker.
* Svårt att koppla av.
* Rastlös.
* Hjärtklappning.
Gå in på google och sök bara på ''stress test.'' Så kommer det komma upp test som du kan göra!
Någon ville att jag skulle tjata på miss.B något part 2 hon skulle göra ska be henne göra det men just nu är hon i skogen.
xoxo, miss.E

~speciellt tack till umo.~

F*** beach 2012!Jag vet inte hur jag ska uttrycka mina känslor om hur arg och förbannad jag är. Varför har samhället/media jämt såhär dags lyckats måla upp en bild om hur beach 2012 kroppen ska se ut, och varenda satans gång så ska den gå rakt in i hjärtas hos så många tjejer - på ett skärande sätt.

Det är så sorligt och lika jobbigt varje gång att läsa om det eller att prata om det med olika tjejer och förstå hur en del nästan flyr bort och tänker gömma sig hela sommaren pågrund av detta.

Jag tycker personligen att det är väldigt tråkigt att det är så med tanke på att ingen kropp är den andra lik det finns en massa olika kroppar på stranden så varför man inte media måla upp bilden av massa olika kroppar istället för en kropp? Hoppas att beach idealet faktiskt dör ut!!!

xoxo, miss.E

Ännu lite information.Miss.B skulle ladda upp ett inlägg här, men tydligen så gjorde hon aldrig det..........

Ville säga att jag inte kommer att kunna blogga så mycket just nu pågrund utav personliga skäl, men har försökt att ställa upp för bloggen ganska mycket.... Så ni får väl hoppas på att miss.B kan finnas där och blogga lite?

Hur viktig är egentligen sömnen för en tonåring och vad kan du göra för att förbättra din och/eller ditt barns sömn?Som de flesta vet behöver vi tonåringar sova så mycket som möjligt under puberteten för det pågår så mycket som tröttar ut kroppen. Sömnen är extra viktig eftersom man ska kunna växa och utvecklas men dessutom kunna hålla sig frisk och klara av att lära sig nya saker.

Om du som tonåring sover för lite kan du få svårt att lära in dig nya saker på lektionerna och du kommer ha väldigt svårt att kunna hänga med på lektionerna och försöka förstå vad läraren babblar om. Tonåringar behöver sova mellan 8 till 12 timmar. Behovet variererar lite mellan invid till invid för att jag t.ex ska orka en skoldag måste jag sova mellan 10 till 15 timmar.

Det är bevisat att en god nattsömn hjälper hjärnan att sortera in det den lärt sig, det ökar också kreativitenen, förmågan att prestera, reagera och koncetrera sig under dagarna. En djup sömn är likså viktig för ett bra immunförsvar och tillväxten.

Därför tycker jag att det är ganska dumt att vi får läxor som vi ska sitta uppe och göra men det är ju ändå såhär att man kan alltid göra sina läxor och inlämningar i god tid för stannar du uppe till 03.20 för att göra en uppsats som du ska lämna in senare under dagen rubbar du ''sömn cirkeln'' och kroppen hamnar lätt i obalans. Inga dåliga ''jag hade inte tid'' ursäkter! Två timmar av ditt liv för att göra en läxa/uppsats är väl inte så farligt? Du snabbare du gör den, desto snabbare blir du ju av med den.

Har du svårt att sova? Här är några tips på hur du kan förbättra din sömn:

1. Innan du ska lägga dig så ligg inte och tänk så mycket på vad som hända imorgon eller som har hänt under dagen eftersom då kommer hjärnan iväg på andra tankar. Försök att inte tänka någonting alls eller så kan du försöka räkna till tusen, har du kommit upp till tusen utan att du somnar så kan du lika gärna gå upp igen utan att tända massa lyse.

2. Ett varmt bad brukar vara avkopplande innan läggdags.

3. Oro och stress (mina fiender) gör det extremt svårt att sova på kvällarna har du för mycket tankar i huvudet så kan du försöka öppna upp dig till din vårdnadshavare och prata med de, eller skriva dagbok då du skriver ner dina tankar och känslor.

4. Var lagom mätt när du går och lägger dig så du inte är hungrig och behöver gå upp under natten och så att du inte heller är proppmätt och ligger där med magen full så att den gör ont. Hunger stör nämligen sömnen.

5. Försök att inte sova på dagen eftersom det kan störa sömnen om du verkligen måste så sova under dagen så sov som max, mellan en timme till trettio minuter.

6. Varva ner innan du ska lägga dig! Hade du tänk lägga dig 22.30 är det kanske inte så bra ide att träna kl. 22.00. Försök istället varva ner en timme innan du ska lägga dig, ta en kopp te med en macka kanske och läs en bok eller varför inte lite kändisskvaller? Sen när klockan börjar dra sig mot 22.30 (runt 22.00) kan du lägga dig i sängen och bara försöka slappna av, kanske lyssna på lite lugn musik?


xoxo, miss.E

InfoSom ni alla fattat så försöker vi blogga så mycket vi kan men ändå hinna med plugget, vänner och familjen vi ber så mycket om ursäkt ifall bloggningen kommer att ligga lite taskigt till just nu. Men vi jobbar på att kanske försöka få in nån till skribent.

p.s under informations kategorin kommer all information ni vill veta finnas som t.ex varför vi inte bloggar med mera. d.s

xoxo, the missis.

VÅGA SÄGA NEJ TILL MOBBNING!

Vad är mobbning?

Mobbning är när någon blir utsatt för negativa handlingar under en tid. Den som blir utsatt kommer i underläge och kan därför ha svårt att försvara sig.

 

Andra ord som kan dyka upp när man pratar om att någon är utsatt är kränkningar, trakasserier och diskriminering. Kränkningar är när man blir illa behandlad så att man känner sig ledsen, sårad och mindre värd. Det kan ske en eller flera gånger. Trakasserier är när mobbningen har att göra med någon av de sju diskrimineringsgrunderna, t ex ditt kön eller din hudfärg. Diskriminering är när en vuxen behandlar dig orättvist eller att skolan har orättvisa regler som drabbar dig för att du till exempel har en viss religion, sexuell läggning eller ett funktionshinder.

  • Fysiskt/kroppsligt: Att göra något mot någon annans kropp som att slå, sparka, tafsa, komma för nära, hålla fast, knuffa, fälla, nypa, dra i håret, kasta sudd, stjäla eller förstöra saker osv.
  • Verbalt/genom ord: Att göra illa någon med hjälp av ord. Det kan man göra genom att hota, skriva elaka lappar, klottra eller att säga något direkt till personen så som: fetto, hora, vilken ful tröja du har, du får inte vara med osv. Men man kan också göra det bakom ryggen på någon genom att snacka skit och sprida rykten.
  • Psykiskt/mentalt: Att på olika sätt "i det tysta" visa en person att den inte är välkommen. Exempel är när alla i klassen är bjudna på fest utom en person, när man jämt är ensam på rasterna utan att ha valt det, när man alltid blir sist vald i gympan, när någon gör ett elakt tecken eller när ingen hälsar på en när man kommer till skolan. Det kan faktiskt räcka med irriterade blickar eller suckar när man kommer i närheten för att man ska bli ledsen.

Mobbning är något jag tycker väldigt illa om (medtanke på att jag blivit FRIENDSutbildad ca 2½år.) Mobbing är något jag tänker på väldigt mycket till och från för att du kanske säger ''jävla idiot'' till en kompis och du kanske tycker att den personen borde tåla det och inte falla samman, men lär dig redan nu att vi uppfattar saker olika och kompisen kanske inte alls uppfattar det ''okej'' som du tyckte att det var. Svensken är titt som oftast ''tyst'' av sig och säger inte alltid vad den tycker rakt av, oftast även bra på att dölja känslorna med. Ännu en gång vill jag påminna er om att tänk er för innan ni säger något. Det som en gång yttrats kan inte ändras, endast förlåtas...

 Det finns fler små snuttar på youtube som man kan kolla om barn och ungdomars tankar och/eller åsikter kring mobbning.


''Filmen handlar om 15-åriga Alice som inte blir accepterad för den hon är, och om Josse som inte vågar bry sig trots att hon egentligen vill.''

Den här filmen har jag sett flera gånger om och om igen och varenda gång har jag förståt budskapet i filmen. Jag (och kanske miss.B) tycker att den här filmen borde ses av alla skolor i hela Sverige när man kommit upp i en viss årskurs. För att visst, det är filmatiserat, men förstår ni att detta är vissa barns liv i Sverige? En del unga väljer att ta deras liv pågrund utav att vissa barn/ungdomar är missnöja med deras liv. Vi lever ändå i Sverige där vi har rent vatten, får mat i skolan, tak över huvudet, får socialbidrag, går i skolan gratis, lärare som lägger ner mycket tid för att vi ska lära oss och kunna ta steget ut i världen. Vi som lever i en av de bättre kontinenterna ska inte behöva må dåligt och behöva ta våra liv pågrund utav mobbning i skolan, det är så fel. Vi kan stoppa detta, men då krävs det att du, just du vill hjälpa till och stoppa mobbningen. Lärare ska aldrig blunda för mobbning om de ser det, för det barnet som mobbas hade kunna vara ditt barn, hade du velat att en lärare blundade för ditt barn om h*n vart mobbad? Ni vuxna, som läser detta ta till er.

Även fast lärare inte blundar, så kan de inte se allting heller. Så ser du mobbning tveka inte att ingripa, du behöver inte göra det själv. Hämta en kompis och säg ifrån, ropa på en lärare eller gå fram helt själv och säg till. Mobbning får inte förekomma i Sveriges skolor, även fast det ändå gör det.

''Börja från ingestans och stoppa mobbningen i Sveriges skolor!!!''

xoxo, miss.E
+ miss.B

Våga vara udda!

Det är tufft att våga vara udda och sticka ut i samhället som vi lever i idag. Det är så mycket oskrivna regler som vi följer och som börjat accepteras mer och mer i samhället ta för exempel att man ska stå på höger sida när man åker rulltrappa, det är ingen regel bara en norm vi själva byggt upp genom tiderna.

Jag tror skarpt på att vi alla människor är unika och att det finns något där inne inom varje person som alla människor har men inte vet hur de ska få ut det. Jag tror att när man fått ut det som man hållit stängt där inne så börjar man känna sig själv och inse '' I don't care about what they say.''

''Man vågar göra sin röst hörd,

man vågar synas,

man vågar tro,

man vågar hoppas,

man vågar känna,

man vågar älska,

man vågar se,

man vågar höra,

man vågar le,

men det viktigaste av allt, man vågar vara sig själv.''


Pink en artist jag länge beundrat över att hon vågar vara sig själv i en bransch full av falsket och perfektion. Hon kör sitt eget race och vågar sticka ut, hon vill vara annorlunda, varför vara som alla andra - alla andra är redan upptagna ellerhur?
Du är skapad som du är, ditt utseende är unikt och du kommer att leva med det, lär dig älska det. Oavsett om du vill eller inte så är det så du är skapad man lever bara en gång så lev livet fullt ut och ångra inget som fått dig att le.


xoxo, miss.E

Hår: kort hår! part 2

Efter ett väldigt långt uppehåll med rätt irriterande läsare så har jag äntligen fått tid att göra part två med den kalla hudtonen!

Kännetecken på att du tillhör den kalla hudtonen:

- Du har ljust till medelbrunt hår med antingen hazelbruna, gröna eller blåa ögon.
- Du har mörkbrunt hår med blåa ögon och en relativt ljus hudton som rör sig mot naturligt rosafärgad ton.
- Du har ljustbrunt till medelbrunt hår med antingen blågråa till ljusgröna ögon med ljushy.

Du som märker att du tillhör den kalla hudtonen passar i starka färger som får ditt ansikte att lysa upp. Färger såsom kraftfull röd färg som Rihanna har. Rihannas hårfärg passar henne prima med tanke på att hon tillhör den kalla hudtonen och bara en frisyr, kan stå väldigt mycket för en persons utseende. Men tänk på att Rihanna är en liten avikelse för att rött drar sig lite mer mot den varma hudtonen.

Några till kännetecken förutom hår:

- Du har svårt att bli brun och bränner dig mycket lätt genom solen
- Venerna på handledens insida går mot blått.

Bild illustration:


Detta plagg är riktigt snyggt och ser väldigt fräsch ut att ha på sommaren så jag tipsar er brudar med den kalla hudtonen att skaffa er en sån här av samma slag finns att köpa på bl.a h&m.

Nu har jag tagit upp både den varma hudtonen och den kalla hudtonen, men om du ändå känner att du inte kan placera in dig i någon av de så är de pågrund utav att det nämligen finns en till hudton den neutrala.

xoxo, miss.E

Var kreativ!

Att vara kreativ är väldigt viktigt tror jag. Inte bara för att det är kul utan också för att du får bättre fantasi och allt blir så mycket roligare. Det är inte barnsligt att ha en bra fantasi. Jag tycker inte att det finns någon speciell ålder då man kan sluta att ha en bra fantasi. Att man har en bra fantasi betyder inte att du bara målar eller skriver om tomtar och troll(sagodjur) utan det betyder att du har ett humm om saker du kan skriva,rita och göra.

När du är kreativ så hjäler du hjärnan att kunna lösa problem. Om tillexpempel. Du och två arbetskamrater ska lösa ett problem vi säger att ni ska måla en stol och alla penslar trasiga,alla affärer är stängda och ingen av er har mobiltelefon. Då kanske du som är kreativ kan lösa problemet på ett kreativt sätt utan att börja bråka eller tjaffsa med dina arbetskompisar om problemet.

Jag älskar att vara kreativ men kanske inte lika mycket på problemlösar sättet utan jag älskar att måla och att pyssla och jag vet att Miss.E gillar att skriva en heldel. Jag hade tänkt att visa er lite saker jag har gjort. Ni får gärna lämna en kommentar eller bli inspirerade och då kan ni skicka in en bild på något ni har gjort!
Jag designade mitt linne/min blus och flasha upp den med några nitar som går att köpa i panduro.


Den här skissade jag och sedan gjorde jag ungefär en liknande på min vägg över sängen. Jag är jätte nöjd med båda sakerna!

xoxo,Miss.B
ps.Har du något du gjort eller skrivit så skulle det vara kul om du skickade in det till oss : missocnfident@live.se

Afrohår part 1.

Kära bloggare, nu när jag skriver afrohår så kanske det inte känns så speciellt relevant för många av er, men jag vet att det är inte specieillt många sidor som har ''bra'' afrohårs information så därför ville jag skriva en egen.

Oftast vart du än går in i vilken salong som helst så kan de oftast inte hantera afrohår utan frågar man kan man få svaret ''ska försöka.'' Då kan man lika gärna vända på klacken och gå, för jag vill inte att någon försöker med mitt hår, jag vill att om de ska fixa mitt hår ska de banne mig kunna precis som med allt annat hår!

Men vi som bor i Sverige lever ju i en Västerländskvärld där nästan alla salonger bara kan fixa skandinaviskt hår, vilket kan vara jobbigt. Har ju ca 4 salonger där jag bor, men för att jag ska hitta en salong som är anpassad för mitt hår måste jag åka väldigt långt, det samma gäller med hårprodukter.De flesta som har afrohår kan finna det väldigt svårt att veta hur man ska sköta sitt hår just med tanke på att alla bra hårtips och knep som finns funkar ju inte alltid som det är tänkt på vårt hår. Så har man lite brist på kunnande kan det reflektera i att man får både irriterad och torrhårbotten och onödigt slitage på håret.
FAKTA OM AFRO(HÅR):

- Afrohår är oftast väldigt tjockt och lite smålockigt, det täcker hårbotten för att skydda det mot stark sol som finns i de länderna där afroursprung lever.

- Hår utvecklas och växer i en hårsäck. Hårsäcken har som ett litet tillväxt centrum där en papill (en vårtliknande utväxt) suger upp alla näringsämnen som utan avbrott skapar celler som tränger upp ur huden. Detta är den biologiska processen som får håret att växa.

- Håret växer ca 1-1,5 cm per månad.

- Normaltsätt tappar du ca 100-150 hårstrån per dag.

- Din hårväxt påverkas av ålder, vitaminer, hormoner och arv.

- Man kan dela in håret i tre olika grupper:

Europeiskthår: Ovalt eller avsmalnande hårsnitt
Asiatiskthår: Oftast ett ett runt tvärsnitt
Afrikanskt hår: Mycket ovalt tvärsnitt och har en utveckling att vara mycket lockigt.

BRA SAKER ATT KOMMA IHÅG:

*Alcohol Denat
*Sodium Lauryl Sulfate
*Sodium C14-16 Olefin Sulfate
*DMDH Hydantoin
*Sodium Laureth Sulfate

Dessa bör du lära dig utantill eller ha en lapp i väskan när du ska ut och handla hårprodukter. De tre understa är syntetiska rengöringsämnen och sammansättningar kan vara tufft för både hår och hud, finns ofta i butikschampoon för att de är billiga att producera. (Dessa ämnen bör du då alltså undvika i dina hårprodukter.)

*Sweet Almond oil (mandelolja)
*Jojoba
*Avokado
*Tea Tree oil
*Peppermint oil
*Carrot extract
*Horsetail extract
*Lavender
*Rosemary
*Kelp

Lika väl som du borde undvika de första ''ingredienserna'' bör du också ha detta på en lapp när du letar efter produkter för dessa är vårdande. De hjälper till att bevara fukt, hindrar från att torka ut och gör så att håret inte bara känns och ser friskt ut utan ser också till att håret mår friskt! (De ska helst skrivas högst upp på en innehålls förpacking så vet du att de gör nytta.)

OBS!!!
Undvik clarifying shampoon de kommer att bleka din färg i håret!

När du letar balsam så leta efter vårdande ämnen som dessa:

Collagen
*Keratin
*Mino Acids
*Panthenol / Pro-vitamin B5
*Dimethicone: som är en slags sammansättning av silikon och som slätar till det fransiga, yttersta lagret av hårstrået, samt återställer lyster och glans. Det hjälper också till att reducera den slitande effekten av borstning, föning och styling. Bra va?

Kom nu ihåg att alltid fråga din frisör eller vem som nu fixar ditt hår efter produkter som passar ditt hår.


I nästa part kommer det komma...

PART 2:
* Viktiga saker att tänka på.
* Löss i afrohår.

PART 3:
* Hur du sköter ditt hår på bästa sätt och mina tips jag har till dig. Samt ge dig en liten skillnad mellan ''afrohår och afrohår?''

xoxo, miss.E

5 roliga saker du kan hitta på GRATIS

En sak som jag oftast möter när jag vill hitta på något roligt är pengar.. Det kan vara väldigt jobbigt att så fort man tänkt hitta på något med kompisarna så måste man betala så mycket. Allt från Gröna Lund pengar till matpengar. Det är lite som om vi ungdomar inte kan göra saker utan att ha med oss pengar hela tiden. Vi är lite beroende av att antigen göra saker som kostar en hel del pengar eller att bara slösa bort pengar på saker som är fint (Miss.E som när vi " bara ska in till stan och titta på lite" stunder som oftast slutar med att vi kommer hem med något onödigt).
Därför hade jag tänkt att ge några tips på saker man kan göra med kompisar utan att betala!

1.Både du och dina kompisar kanske tycker det är kul att röra på kroppen eller så är det så att ni båda behöver få bättre kondis. Så varför inte Promenera/Powerwalka/Jogga lite? Genom att ni gör det så får ni bra kondition, ni kanske lär känna varandra ännu bättre än vad ni redan gör, ni har roligt, du kanske får lära dig något av någon av kompisarna och ni får peppa varandra som gör att du kanske känner dig bättre på något!(det är jätte viktigt för självförtroendet att känna sig bra på något)

2.Du och dina kompisar kan plocka ihop något från hemmet och ha en picknick. Jag tycker att det är jätte rolig att gå på picknick och bara sitta där, prata, äta lite kanske tar någon av er med något roligt som ett kortspel eller en boll eller något och då livar ni upp stämningen och framför allt bildar ni många minnen!

3.Ibland kan det vara skönt att bara vara hemma hos någon/dig. Kanske sätta på något bra pogram eller en bra film som ni har hemma och bara ta det lungt. Då får kroppen vila så det kan vara ett tips att sätta på en film eller något om ni båda är lite tröttare den dagen och inte är lika aktiva.Men så klart kan man göra massor av andra saker som dra fram xboxen/playstationet,måla,plugga,fika,fixa till varandra(makeup eller styla varandra) m.m. Allt som ni båda tycker är roligt!

4.Vara ute och spela lite basket eller fotboll med kompisarna det är roligt. Då kan man variera lite mellan de sporter som ni tycker om.Ni kan lära varandra hur man blir bättre och vad man kan tänka på att göra istället för det man gör. Men glöm inte att peppa! Säg till kompisen att tillexempel. woow du är jätte duktig på att finta. Alla vill ha roiliga kommentarer någon gång.

5.Under sommaren så kan du och kompisarna dra till stranden och bada och sola.Kanske träffar ni andra kompisar och flyttar filtarna mot de så sitter ni som ett helt gäng och hittar på massa andra saker. Gillar du inte att bada så kan du sola,gillar du inte att sola så kan du bada och om du inte gillar något av de så kan du iallafall sitta där och vara social och göra de andra sakerna som finns att göra (busa lite med de andra).Hoppas ni har fått lite humm om saker man kan göra utan att betala.
xoxo,Miss.B

Att våga ta hjälp om man har det jobbigt.

Ni vet de där ungdomarna som aldrig är hemma?

Som alltid är ute och rullar, snattar, röker på, festar, skiter i plugget och listan kan fortsättas göra rullande, men ni vet iallafall vilka ungdomar jag talar om?

Det är ofta lätt att man stämplar de negativt för att de håller på som de gör och att man gärna avstår från att vara vän med de.

Men de det är inte vilka ungdomar som helst som håller på sådär, det är folk som har det jobbigt och som gärna söker sig till folk som har det likadant eftersom man finner tröst hos folk som har det likadant och som faktiskt förstår hur det är att ha det så att t.ex försöka klara av dagarna utan att gråta i skolan, man trycker ner gråten men tillslut blir det för mycket att man måste låsa in sig på toan och gråta sen gå ut igen och låsas som om inget hänt.

Man har olika skäl till att man hamnat i de banorna antingen för att man hängt med fel vänner eller ungdomar som kämpat och som har det jobbigt hemma, det är helt enkelt vilsna ungdomar som har det jobbigt. Vissa klarar av att fortfarande ha helt raka A i betyg medan andra inte klarar av att gå till skolan för att det blir för mycket. Man klarar av olika mycket ellerhur? Så sluta se ner på såna ungdomar om du nu gör det, hjälp de för fan. De vill ha hjälp även ifall de inte vill erkänna - för de vill ändra sig, men om man varit i den banan för länge kan det nästan bli för svårt att ändra sig men man försöker och man försöker se hopp och det ljusa i allt även fast det ser mörkt ut.

Kom ihåg det ni som ''ser ner'' på såna ungdomar det finns alltid en historia om varför det blev som det blev.

Ni som är ''såna ungdomar'' om ni verkligen vill ha hjälp så måste ni öppna upp er och vilja ta emot hjälpen för man kan inte göra så mycket om man försöker hjälpa men det inte är någon som vill ta emot hjälpen.

Vad finns det för hjälp? Lite beroende på vad för problem du har, men kolla alltid: oss, umo, bup och bris.
Vi finns här för er skull, så kom ihåg ni har spel kortet antingen håller ni tillbaka det eller så spelar ni det.xoxo, miss.E

Svar på fråga!

Hej kära läsare och förlåt för att inlägget om ätstörningar inte kom upp igår, hade problem med att publicera det men försöker senare idag igen.

Såg en kommentar om någon som hade kommenterat och frågat hur man tillfredställer sig själv sexuellt så jag hänvisar den personen som kommenterade det vidare till den här sidan där de skriver om allt som rör kroppen, pubertet och det vanliga tonåringar funderar över.xoxo, the Missis.

Självskadebeteende

Självsakebeteende är något som jag tycker är väldigt tråkigt. Att skära sig är som en kort problemlösning på det stora problemet man har. Det kanske känns skönt för stunden men tänk på alla ärr man kommer få efter åt. Självskadebeteende betyder inte bara att man skär sig utan det kan vara allt från att bränna sig till att spy. Du skadar dig mer... din kropp kommer att må ännu sämre.

Självskadebeteende brukar främst uppstå om man har ångest men det behöver inte alltid vara den andledningen till varför man skadar sig själv. Det kan mycket väl bero på att man har det jobbigt hemma eller att man kanske bantar och känner att du måste straffa dig för att du fått i dig något du inte vill få i dig. Du behöver inte straffa dig själv, du kommer bara få lida i längden.Förstör inte din vackra kropp, det finns bara ett orginal.

Många tror att det är vi tjejer som mest lider av självskadebeteende men det är faktiskit så att det är lika många tjejer som killar som har självskadebeteende problem. Men de flesta killarna som har det brukar inte våga kontakta någon eller ens tala om för någon att den har det här problemet.

Att skära sig är som ett missbruk om man gör det två gånger brukar man oftast att fortsätta och då brukar det vara svårt att sluta. Om du skär dig t.ex så försvinner smärtan ett tag men kan komma tillbaka och vara mycket starkare och då kanske du börjar skära dig mer och mer och blir beroende. Exakt som en missbrukare.


Det må vara en kamp att komma ur självskadebeteendet men när du väl är ut är du fri.
xoxo,Miss.B

Ps. Om du har haft ett skadebeteende eller hade en jobbig komplex som nu är över så får du gärna skicka in din lilla "historia". Missconfident@live.se eller Missconfidents@gmail.com

Komma över killen? part 1

Brudar... här kommer 4 tips på hur du kommer över honom!

Torka tårarna! Jag vet att det känns och gör ont när det tar slut med ens älskling men det hjälper inte att sitta och gråta, deppa hela dagarna och lyssna på sorlig musik. Då kommer du bara att må ännu dåligare och tro att det var dig det var fel på, vilket det inte alls är, kärleken kanske inte fanns där längre? För att du ska kunna torka dina tårar så vänd dig till någon du litar på, prata ut om allt som rör sig uppe i knoppen och hur du det känns nu gör saker som du mår bra av, sysselsätt dig så mycket det går! Ligg inte och grubbla över saker innan du ska lägga dig utan ta en kopp varm mjölk sätt på dina favorit låtar som är glada men lugna, läs kanske en bok och somna sött sen.

Girltime! När det tar slut är det viktigt att ha girltime till max ta hand om dig! Bada bubbelbad, lägg ansiktsmask, shoppa, träffa tjejerna och ät ute, få dig själv att må bra helt enkelt!

Bort, bort och bort!! Det känns väl lite tugnt när det tagit slut, men det hjälper inte att du sitter och bläddrar i era gammla konversationer och att du stalkar honom som en FBI-agent för att ta reda på som nyligen hänt om han träffat en ny etc. Så för att du ska försöka sluta tänka på honom helt så radera hans nummer, bort med honom från skype, facebook, msn, hotmail och alla nätsidor du har honom på så slipper du påminnas om honom! Innan du tar bort honom kanske du borde säga att du behöver vara ifrån honom ett tag och att du tar kontakt med honom igen när du läkt klart antingen så accepterar han det eller inte.

''Tiden läker alla sår...'' Men kom ihåg att du bara lär komma ihåg honom tills du möter din nya kärlek, så sluta oroa dig över att du kommer dö ensam och att han var ''the perfect man.'' Livet går vidare och du kommer tillslut inse att det gått dagar utan honom i huvudet även fast du inte tror det så kommer du det. Det tar lite olika tid för olika personer vissa längre, andra kortare - men det kommer att hända. Tiden läkare alla sår gumman.


xoxo, miss.E

Tankar som flygt fel?

Idag när jag precis klivit av bussen såg jag en tjej som var väldigt väldigt stor och hade på sig en kort klänning nu i vädrets hetta. Jag har lagt in en sorts regel som är lite mer ''never look twice.'' Så kollar jag på folk kollar jag oftast så länge jag tycker att jag ''behöver'' och sen är det inget mer med det. Tänk om andra folk kunde tänka så också, istället för att ge värsta blick(arna). Men åter igen till tjejen, klänningen hon hade såg inte så lovande ut just på henne och hon fick nästan olovligt många blickar på sig (som säkert var negativt menat) men när jag såg henne fick jag ett leende på läpparna faktiskt. Jag vart glad utav att se att hon vågade vara sig själv och inte brydde sig, hon hade en keps på huvudet där det stod ''take a picture it'll last longer.'' Jag fortsatte att le och hon log tillbaka, precis som om vi var vänner men ändå två främlingar. Det vart liksom som ett länkande så tänk så mycket blickar kan betyda. En blick kan säga mer än tusen ord, så använd dina blickar klokt.

Titta på dig i spegeln och säg, vad ser du? - När jag ser dig, ser jag en vacker, ung och unik tjej. Inse det nån gång.


''Friska människor har tusen önskningar,
men den sjuka har bara en önskning - att få bli frisk.''


på fredag kommer jag att skriva om just detta ämne om kampen om att bli frisk från sin sjukdom man har. Ämnet kommer att handla om ätstörningar och allt som rör det. Jag anser att ätstörningar är en slags sjukdom men att man kan ha sjukdomen i olika ''mängder.'' Inlägget som kommer upp på fredag är tillägnat ett mycket speciell läsare men till er andra också, förstås.

xoxo, miss.E

Sommaren 2012: Bikinis.

Sommaren 2012 börjar närma sig och allt fler tjejer börjar oroasig över vilka bikinis de ska köpa och vad för typ av bikinis just de passar i. Därför tänker jag efter att ha googlat runt och läst i tidningar skriva och visa olika typer av bikinis samt skriva vad de framhäver.

Väljer du att köpa en ljus bikini så kommer du förstora din byst och rumpa. Men om du väljer en bandeumodell som på bilden får du även räkna med att det kan vara svårt att bära den ifall du redan har en stor byst eftersom att bandeubikinitoppar bassar bäst för en mindre byst.

Bandeutoppen H&M- 129:-
Minitanga underdel H&M- 99:-

Ifall du köper en randig bikini eller bara en hipser underdel kommer det se ut som om du har fina höft kurvor.

Halterneck-bh H&M- 129:-
Hipster underdel H&M- 79:50:-

Väljer du att köpa en baddräkt med lite ben kommer den att framhäva lite höfter men även hålla in magem lite.

Baddräkt Åhlens- 249:-

Jag tycker att det är gulligt med baddräkter fast då ska man ha valt rätt. Tankinis tycker jag själv är väldigt snygga!

Det är ungefär samma sak som med jeans. Ljusare jeans får det att se ut att du kanske har lite mer lår,vader och rumpa.Mörkare jeans får det att se ut som om du har smala lår,vader och kanske inte lika stor rumpa. Väljer du ett par jeans med högmidja får det att framhäva dina ben. Då ser det ut som om du har långa fina ben.(att ha korta ben är absolut inte fult!)

xoxo,Miss.B (Jag kommer kunna blogga lite.Jag lånar mammas dator medans min laptop är trasig)

Bär kläder i stil...

Många tror att sommaren snart är på g, men det tycker inte jag. Det kan ju börja snöa när som helst eller det skulle inte förvåna mig haha. Nåväl sommaren för många innebär en bra tid för en del och en sämre tid för andra.

Vissa gillar sommaren för att man kan gå i korta kläder eller i kortkort eller vad man nu vill kalla det och andra gillar det inte för att man måste dölja sin kropp under kläder (missförstå mig rätt nu.)

Men bara för att det är sommar betyder det inte att man ska gå omkring med så lite kläder som möjligt så hade tänkt tipsa på hur man kan klä sig både fräsch, snyggt och enkelt fast ändå inte ha sådär överdrivet ''slampigt.''Här är någon outfit som Rihanna hade någon sommar som jag skulle placera under enkelt.
En väldigt enkelt outfit som ändå kan få folk med det här lilla ''wow:et'' utan att man behöver gå och flasha sin rumpa.


Den här läggs direkt under snyggt. Den här outfiten var både snygg, enkel och fräsch. Outfiten i sig var väldigt enkel men det vart väldigt fräscht när halsduken sitter där den ska och allt matchar så bra färgmässigt.


Här har vi en annan där vi skulle kunna lägga allt under alla kategorier men jag väljer att lägga det under fräscht och enkelt. En enkel outfit du säkert kan sätta ihop hemma själv utan några svårare omständigheter. Släng på ett par vita ballerina, tygskor, ljusa jeans shorts och en vit skjorta med ett bar solbrallor på. Enkelt och stilrent.

Rihanna får helt klart godkänt av stilpolisen! Tjejer ta lärdom: ''vill ni bli behandlade som kvinnor, klä er som kvinnor också!''

xoxo, miss.E


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu