Vad ska DU välja?

Snart är det dags för årets nior att göra det ''stora'' valet inför framtiden. Det är nu man börjar inse att man börjar bli vuxen, man lägger på sätt och vis basen inför ens framtid. Därför är det viktigt att du gör det som känns rätt för dig. En del drar ut på tiden en massa för att de inte känner sig redo, men gör inte det. Sök lite fakta om linjerna som finns att välja på. Tänk efter vill du studera vidare eller börja jobba direkt? De typiska frågorna som även SYV kommer att fråga dig. Gå gärna på öppethus och på någon gymnasiemässa. Blir du intresserad av en skola? Fråga gärna mycket, t.ex ettor. Hur det var att börja, var det verkligen så svårt som alla sa att det skulle vara? Hur är miljön? Stämingen m.m för eleverna svarar mer än gärna på frågorna!
 
Stressa inte heller upp dig i onödan, so what om du tagit fel linje? Då byter du bara till den linjen som du tror kommer att passa dig bättre! Gå din egen väg i slutändan är det ändå ditt liv och om du går en linje bara för att dina ''vänner'' vill att ni ska hålla ihop och gå i samma klass och så märker du att det inte alls är din grej, ja, då är det du som kanske förlorar upp till tre år på det!
 
Man får vänner på gymnasiet oroa dig inte över den biten. Va dig själv och social bara så ska du se att allt flyter på fint. Här kan va ett av dom tillfällena då du kanske träffar vänner för livet?
 
Tre år går oerhört fort ilfall du har kul! Se till att ha kul bara men glöm inte bort att sköta skolan!
Vägen mot drömmen är inte alltid spikrak!
 
xoxo, Miss.E

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu