Början till bättre självkänsla part 1

Att få bättre självkänsla kommer du inte få över en natt, det är viktigt att du vet att det tar tid precis som i allt annat som t.ex att få bättre betyg. Det finns flera tips på hur du kan förbättra din självkänsla så att den tillslut blir stark.

Ändra dig - Sluta trycka ner dig själv och allt som du gjort fel eller misslyckats med. Ingen är perfekt, men det är ditt egna jobb att bli den egna bästa vän. Om du märker att du börjar få negativa tankar så måste du bryta de och säga stopp. Ingen annan förutom du kan styra dina tankar. Vill du ha en förändring så måste du sluta ''från inget och börja från inget'' och göra något åt saken. Försök först ta reda på vad du kan göra åt saken och vad folk i din närhet kan göra för att hjälpa dig.

Var med de som gör dig glad - Spendera tid med vänner och familj som gör dig glad och som har en positiv inverkan på dig. De kan hjälpa dig att se det bästa hos dig, för de vill se till så att du har det så bra som möjligt. Be de om råd och öppna upp dig för de även om det är svårt. De kan hjälpa dig att se nytt perspektiv på saker som du inte kanske inte såg innan.

Ge dig en klapp på axeln - Det är inte alltid familj och vänner kan finnas där som stöd och peppa dig själv så fort du gjort något bra. Därför är det viktigt att du börjar belöna dig själv om du gjort något bra det är lite av ditt ansvar. Du är värd en belöning precis lika mycket som någon annan som gjort något bra.

Gå vidare - Försök att acceptera att det som hade hänt tidigare i livet har hänt. Visst det händer väl alla nån gång ibland att man hamnar i en grop och blir deppig och det är helt okej. Om du känner att du måste skrika så skrik, om du känner att du måste gråta så gråt. Men kom ihåg att tillslut försöka gå vidare efter den perioden. För att om du hela tiden ältar efter det som har hänt kommer det tillslut gå över till en ond cirkel.

Skriv - Skriv upp saker som får dig att må bra, som gör dig glad och saker som du tycker om hos dig själv. Det finns alltid något du kan skriva. När du väl kommit på x antal olika anledningar så spara det pappret och titta på det nån gång ibland, eller varför inte sätta upp det?

Ska försöka se till så att part 2 kommer ut snart. Det kommer nog att finnas mellan 4-6 parter!


xoxo, miss.E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu