Början till bättre självkänsla part 2

Som vi sagt många gånger tidigare som ni nog förstått vid det här laget så är självkänsla och självförtroende inte samma sak, men en sak de har gemensamt är ju att har du låg självkänsla så har du automatiskt dåligt självförtroende.


Lägg energin rätt - Försök att lägga ner din energi på rätt saker det spelar inte så stor roll vad du gör egentligen så länge det gynnar dig och din självkänsla. Spendera mer tid med nära och kära som du gillar, eller en särskild fritisaktivitet du gillar att hålla på med eller varför inte något du tycker du är bra på? För när du gör saker som gör dig glad och som du mår bra av så blir din självkänsla automatiskt bättre och det blir en bas för att göra den ännu bättre! Sen gäller det bara att göra så fast tvärtom på saker du inte gillar. Det är en stor skillnad på vad du inte gillar och vad du måste göra såsom läxor.

Bygg små mål - Låt oss ta ett exempel...träning. Istället för att bygga ett långt mål eller ett överdrivet kort mål som att du ska gå ner 80kg på ett år eller att du ska gå ner 35kg på 4månader. Vi vet att det är omöjligt, tills annat blir bevisat. Så bygg dig istället små mål först som du känner dig säker med. Att du ska gå ner 5kg på 7veckor genom att äta rätt, unna dig något ibland och träning. Sen måste du såklart se till och hålla det målet för om du inte gör det så rinner det ju ut i sanden. Hur mycket dessa förbannande skvaller tidningar skriver om deras ''gå ner 10kg på en vecka'' så gå inte på det för gudsskull!

Dina rädslor - Sätt dig ner med ett papper och fundera lite. Vad är du rädd för, vad får dig att vilja fly på insidan? Skriv ner dina rädslor på ett papper och markera det sedan från 1-10. Det är 10an som får dig att vilja fly och försvinna. När du skrivit ner de så titta på pappret riktigt noga för sen är det dags att börja ta tag i de, de ända sättet att övervinna ens rädslor är genom att - utmana de. Skriv sedan hur det kändes för dig, innut i dig, när du lyckast vinna över rädslan. Detta kommer att höja din självkänsla mer än vad du tror!

Sluta, sluta, sluta - Sluta gemföra dig med modellerna som du ser på tv och i tidningar. Du vet att du mår dåligt över att se de, men ändå så går du och köper och/eller premunerar på tidningarna. Kanske lite väl och ta i nu, men varför i helvete går du omkring och mår dåligt över retuscherade och nerkladdade modeller? Det är väl ändå så himla onödigt att slösa energi på något så fånigt?

xoxo, miss.E


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu