Självskadebeteende

Självsakebeteende är något som jag tycker är väldigt tråkigt. Att skära sig är som en kort problemlösning på det stora problemet man har. Det kanske känns skönt för stunden men tänk på alla ärr man kommer få efter åt. Självskadebeteende betyder inte bara att man skär sig utan det kan vara allt från att bränna sig till att spy. Du skadar dig mer... din kropp kommer att må ännu sämre.

Självskadebeteende brukar främst uppstå om man har ångest men det behöver inte alltid vara den andledningen till varför man skadar sig själv. Det kan mycket väl bero på att man har det jobbigt hemma eller att man kanske bantar och känner att du måste straffa dig för att du fått i dig något du inte vill få i dig. Du behöver inte straffa dig själv, du kommer bara få lida i längden.Förstör inte din vackra kropp, det finns bara ett orginal.

Många tror att det är vi tjejer som mest lider av självskadebeteende men det är faktiskit så att det är lika många tjejer som killar som har självskadebeteende problem. Men de flesta killarna som har det brukar inte våga kontakta någon eller ens tala om för någon att den har det här problemet.

Att skära sig är som ett missbruk om man gör det två gånger brukar man oftast att fortsätta och då brukar det vara svårt att sluta. Om du skär dig t.ex så försvinner smärtan ett tag men kan komma tillbaka och vara mycket starkare och då kanske du börjar skära dig mer och mer och blir beroende. Exakt som en missbrukare.


Det må vara en kamp att komma ur självskadebeteendet men när du väl är ut är du fri.
xoxo,Miss.B

Ps. Om du har haft ett skadebeteende eller hade en jobbig komplex som nu är över så får du gärna skicka in din lilla "historia". Missconfident@live.se eller Missconfidents@gmail.com


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu