Tänk en extra gång.

Har ni någon gång suttit ner och faktiskt funderar på hur bra vi har det? Men ändå klagar vi, dag in som ut. Jag ska inte ljuga för er, jag klagar allt för ofta på småsaker såsom att "bussen kanske är sen med några minuter vilket gör att jag kommer sent till skolan." Men när jag ändå står där och klagar tyst för mig själv så vet jag att på andra sidan jordklotet så försöker ett litet barn att hitta vatten till sig själv och dess familj... Om barnet ens har någon familj.

Jag försöker att uppskatta det minsta lilla jag får i livet och inte ta något för givet. Det lilla barnet som är ute och letar efter vatten (kanske just i den här stunden) kunde lika gärna varit jag. Men nu blev det inte jag, vilket jag tackar för varje dag.
Jag tackar även för att jag har fått möjligheterna som vi i Europa tar FÖR GIVET är b.la att skriva, läsa, tala och kunna förstå vad människor säger. Vi tänker inte på det så speciellt ofta, eftersom i Sverige är det så självklart att man ska kunna de sakerna, men i andra länder är många..många % som bara uppfyller en fjärdedel av de sakerna. Tänk lite på det.

Hursomhelst får jag ofta höra av andra ungdomar att de klagar på deras liv, att de inte får vad de vill av deras föräldrar, att barnbidraget inte räcker till etc.

Okej, det tillhör (tonåren) att vara lite jobbig och att klaga på lite saker titt som tätt över ens liv, skolan, kompisar. Ja, ni vet. Så det är inte så konstigt, men försök också att komma ihåg det ovan nämnda. Jag menar inte att du ska gå omkring och tänka på det, men tycker det är bra ifall om du lyckas placera in det någonstans i bakhuvudet.
Och även det där med att barnbidraget är för lågt, kan jag faktiskt inte säga så mycket om.
Vi borde vara glada att vi har barnbidrag i Sverige. Ibland tror en del tonåringar att barnbidraget ska vara till kläder enbart och sen lite till andra saker. Ja, du kan få en massa kläder till lågt pris om du handlar smart som på tillexempel myrorna.
Du får ut mer om du handlar där för 400kr (pengarna går också till något bra + bra för miljön!!) än om du går in på H&M och letar 99kr saker.

Jag hoppas att ni lämnas med lite tankar kring inlägget, även fast det inte hela tiden följde den röda tråden. Men ni vet själva, bara kärlek.
xoxo, Miss.E


Postat av: Anna

Mycket tänkvärda ord men ack så sanna. Man klagar alldeles för mycket.

Svar: Tyvärr gör man ju det.
Miss&Miss Confident

2012-11-21 @ 21:07:53
URL: http://villemo.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu