Problem med finnar? Här har du tipsen! part 1

 
Acne eller lite mer till vardags kallat finnar är en inflammation i huden. Den vanligaste orsaken till finnar är att de uppstår pga bakterier. ``Okunniga`` människor tror att finnar uppstår för att man har dålig hygien eller äter en dålig kost men så är det inte.
 
Det är vanligare att man som ungdom får en massa finnar det har och göra med att könshormontet som heter testosteron ökar och gör att talgköttlarna i huden producerar mer fett än vad de brukar göra. När den här talgkörttlen i sin tur sen täpps igen blir det en finne eller en pormask.
 
Här kommer några tips:
 
 
Tvätta alltid bort sminken innan du ska sova det är en grundregel. Tvättar man inte bort sminket får man istället hemsk hy och en massa finnar.
Så om du tvättar bort sminket på morgonen för att sen sminka om dig på nytt avråder jag dig ifrån att fortsätta sådär.
 
Ansiktet bör tvättas morgon och kväll. När du tvättar ansiktet morgon och kväll så införskaffa dig en skrubb handske/skrubb borste och en bra tvål för din hy. Där efter ska du alltid smörja ansiktet med en kräm/dag kräm. Leta efter en som passar just din hy. Själv har jag ju hudproblem och använder en som min läkare skriver ut på recept till mig.
 
Köp ett par zinktabletter som du tar i samband med mat. Zink är bra för kroppen men också bra ifall om man inte vill ha finnar. Man ser även resultat väldigt snabbt.
Frukt och grönsaker är lika viktigt att man äter. Din hy kommer få ett lyster, du kommer att se piggare men även må bättre på insidan. Du får i dig nödvändiga vitaminer och mineraler på detta sätt så skippa inte dom.
 
Precis lika viktigt som frukt och grönt är för dig så spelar vatten också in en stor roll. Inte bara pga finnar utom det är viktigt för att du ska må bra. Människokroppen har ett ständigt behov av vatten och klarar sig inte en dag utan vatten. (Vi får i oss vatten via mat också) men det är viktigt att du dricker mycket då kommer du nog genast se en förändring och må sååå mycket bättre.
 

Träna träna träna! Du kommer att tacka dig själv när du är i dina unga 40 ifall om du rör på dig nu. Det är viktigt att träna och röra på sig. Man hanterar faktiskt stress bättre när man tränar, du lever längre, kroppen håller sig i bra form och man mår bra av att träna och du återhämtar dig bättre efter en exempelvis, olycka.
Du blir också glad efterråt du tränat.
 
xoxo, Miss.E
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu